Terug

Series - Het complete wielenoverzicht

Bij Wielenoutlet vindt u een ruim assortiment met een diversiteit aan wielen. Denk aan wielen voor binnen- en/of buitengebruik of wielen voor gebruik in vochtige omgevingen. Ook hebben we wielen voor zware lasten of lichte meubels. Voor elk project vindt u bij ons wel het juiste wiel. Al deze wielen zijn onderverdeeld in verschillende series die u hieronder kunt vinden. Naast elke serie staat een korte beschrijving van de eigenschappen en waar deze wielen toe te passen zijn.

RP-serie

De RP-serie bestaat uit wielen gemaakt van rubber met een kunststof wielbody en zijn veruit de voordeligste oplossing. Daarnaast hebben ze goede roleigenschappen op een minder vlakke ondergrond met eventueel drempels (85° Shore A). De wielen zijn normaal slijtvast, geschikt voor temperaturen van -20°C tot +80°C.

Bekijk hier de volledige serie...

RS-serie

De RS-serie bestaat uit wielen gemaakt van rubber met een stalen wielbody en zijn net als de RP serie een zeer voordelige oplossing. Daarnaast hebben ze goede roleigenschappen op een minder vlakke ondergrond met eventueel drempels (85° Shore A). Deze serie heeft ook modellen met een reukloos rubber en daardoor zeer geschikt voor binnen gebruik.

Bekijk hier de volledige serie...

RA-serie

De RA-serie bestaat uit wielen gemaakt uit elastisch natuurrubber (75A° Shore A) met een aluminium wielbody. Ze hebben een hoger draagvermogen en daarnaast zeer goede roleigenschappen op alle soorten verharde ondergronden, waarmee ook uitstekend drempels te nemen zijn. De wielen zijn goed slijtvast, geschikt voor temperaturen van -20 tot +70 C° en het rubber komt na langdurige stilstand goed terug in positie.

Bekijk hier de volledige serie...

RB-serie

De RB-serie bestaat uit wielen gemaakt van elastisch natuurlijk rubber (70 tot 75° Shore A) en hebben zeer goede roleigenschappen op alle soorten verharde ondergronden, waarmee ook uitstekend drempels te nemen zijn. Het elastisch rubberen wiel komt na langdurige stilstand weer goed in positie. De wielen zijn goed slijtvast, geschikt voor temperaturen van -20 ° tot + 70 C °.

Bekijk hier de volledige serie...

GR-serie

De GR-serie bestaat uit wielen gemaakt van extra zacht rubber (65°Shore A) en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Speciaal voor toepassing waarbij uw kostbare apparatuur vervoerd moet worden, zoals bijvoorbeeld bij flightcase toepassingen, muziek instrumenten, evenementen e.d. Het wiel is niet strepend en laat geen sporen na, ook voor toepassingen waarbij vermindering van geluid belangrijk is.

Bekijk hier de volledige serie...

RD-serie

Met de RD-serie boost u eenvoudig uw meubels met deze leuke vintage / retro / antieke wielen. Deze vintage wielen zijn geheel van onbehandeld staal, u kunt de wielen zelf op iedere kleur brengen of laten roest en na het roesten behandelen met blanke lak of nabehandelen met Owatrol dat het roestproces stopt.

Bekijk hier de volledige serie...

M-serie

De M-serie bestaat uit wielen gemaakt van zacht TPR (thermoplastisch rubber ) welke geen strepen op de vloer achter laten. Heeft u extra sterke wielen nodig kies dan voor de dubbele meubel wielen uit deze serie. Wel dient rekening gehouden te worden met weekmakers voor zeer kwetsbare (houten) vloeren.

Bekijk hier de volledige serie...

MZ-serie

De MZ-serie bestaat uit zwarte wielen gemaakt van zacht TPR (thermoplastisch rubber ) welke geen strepen op de vloer achter laten. Heeft u extra sterke wielen nodig kies dan voor de dubbele meubel wielen uit deze serie. Wel dient rekening gehouden te worden met weekmakers voor zeer kwetsbare (houten) vloeren. Deze wielen zijn vergelijkbaar met de M-Serie, speciaal voor u bieden we deze nu ook in het zwart aan!

Bekijk hier de volledige serie...

T-serie

De T-serie bestaat uit wielen gemaakt van TPR (Thermoplastisch rubber) en zijn vooral geschikt voor alle soorten trolleys, zoals catering wagens, karren en catering trolleys. Door de beschermkappen wordt de opname van draad en haren zoveel mogelijk tegengegaan. Doordat de wielen voorzien zijn van een kogellager bezitten zij uitstekende roleigenschappen. Laten geen strepen op de grond na, de hardheid zit tussen rubberen wielen en harde kunststof wielen in.

Bekijk hier de volledige serie...

ST-serie

De ST-serie bestaat uit wielen voor onder bureaustoelen of ander kantoormeubilair. Grotendeels dubbele, zwarte wieltjes, met uiteenlopende loopvlakken, hard en zacht. Dat betekent dat er voor elk vloertype wat is. Omdat er geen weekmakertjes in de TPR wieltjes verwerkt zitten, beschadigen deze wielen de vloer niet.

Bekijk hier de volledige serie...

A-serie

De A-serie bestaat uit wielen gemaakt van TPR (Thermoplastisch rubber) en de wielbody is van polypropyleen. De apparaten wielen zijn voorzien van beschermkappen, hierdoor wordt de opname van draad en haren zoveel mogelijk tegengegaan. En doordat de wielen voorzien zijn van een kogellager bezitten zij uitstekende roleigenschappen. De hardheid van het wiel is medium hard (85° Shore A). Dit wiel laat geen strepen op de grond na, wel oppassen met zeer kwetsbare vloeren i.v.m. aanwezige weekmakers.

Bekijk hier de volledige serie...

PUP-serie

De PUP-serie bestaat uit wielen gemaakt van PU (polyurethaan) en een wielkern van polypropyleen en daarom goed geschikt voor diverse toepassingen waar zwaardere draagvermogens gewenst zijn. Geschikt voor oneffen vloeren en drempels. De wielen zijn goed slijtvast, geschikt voor temperaturen van -20 tot +80°C, bestand tegen de meeste reinigingsmiddelen en vocht. Laat geen strepen op de grond na en de hardheid zit tussen rubberen wielen en hard kunststof wielen.

Bekijk hier de volledige serie...

PUI-serie

De PUI-serie bestaat uit wielen gemaakt van PU (polyurethaan) en zijn uitermate goed geschikt voor alle toepassingen waar zwaardere draagvermogens gewenst zijn. De wielen zijn goed slijtvast, geschikt voor temperaturen van -20 tot +80°C, bestand tegen de meeste reinigingsmiddelen en vocht. Laat geen strepen op de grond na en de hardheid zit tussen rubberen wielen en hardkunststof wielen.

Bekijk hier de volledige serie...

PUA-serie

De PUA-serie bestaat uit wielen gemaakt van PU (polyurethaan) en een aluminium wielbody en daarom als zwaarlastwielen (tot 800 kg per wiel) goed geschikt om extra zware transporten te vervoeren over oneffen ondergronden voor binnen en buiten.

Bekijk hier de volledige serie...

SNY-serie

De SNY-serie bestaat uit wieltjes gemaakt van nylon en daarom uitstekend geschikt om op harde en vlakke ondergronden te rijden, met een lage rolweerstand. De nylon SNY wieltjes hebben een kleine diameter in zijn uitermate geschikt om te monteren onder kleine producten. Ze hebben in verhouding tot de rest van ons assortiment dan ook een wat lager draagvermogen.

Bekijk hier de volledige serie...

NY-serie

De NY-serie bestaat uit wielen gemaakt van nylon en daarom uitstekend geschikt om op harde en vlakke ondergronden te rijden, met een lage rolweerstand. Nylon wielen zijn zeer slijtvast, hebben een hoog draagvermogen en een goede rolweerstand, minder geschikt voor oneffen vloeren en drempels zie hiervoor PU-wielen of Elastisch rubber wielen.

Bekijk hier de volledige serie...

ZNY-serie

De ZNY-serie bestaat uit zwaarlast wielen gemaakt van nylon, conform RoHS, en zijn goed geschikt om extra zware transporten te vervoeren over effen ondergronden, zoals in magazijnen en loodsen maar ook geschikt voor toepassingen van zwaar transport zoals hardsteen/graniet en zware constructies. Ze hebben een bijzonder goede roleigenschap.

Bekijk hier de volledige serie...

https://cdn.webshopapp.com/shops/268670/files/404892200/eny-serie.jpg

ENY-serie

De ENY-serie bestaat uit wielen gemaakt van geheel nylon - polyamide. Deze zwaarlastwielen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor het transporteren van echt zware lasten. Met een draagvermogen tot 1.000 kg per wiel geschikt voor zware toepassingen.

Bekijk hier de volledige serie...

https://cdn.webshopapp.com/shops/268670/files/404892197/aca-serie.jpg

ACA-serie

De ACA-serie bestaat uit wielen gemaakt van rubber met een aluminium wielbody en uitgevoerd met kogellagers. Deze serie is special gemaakt voor afvalcontainers en hebben een hoog draagvermogen van 500 kg per wiel.

Bekijk hier de volledige serie...

ACS-serie

De ACS-serie bestaat uit wielen gemaakt van rubber met een stalen wielbody en uitgevoerd met rollagers. Deze serie is special gemaakt voor afvalcontainers en hebben een draagvermogen van 240 kg per wiel.

Bekijk hier de volledige serie...

RNY-serie

De RNY-serie bestaat uit wielen gemaakt van volledig nylon en uitgevoerd met een RVS behuizing. De serie is bijzonder geschikt voor alle buiten toepassingen en in de voedingsindustrie. Maar ook in de levensmiddelen industrie en grootkeukens zijn deze RVS – INOX wielen zeer geschikt. Deze wielen hebben een glijdlager en zijn daardoor eenvoudig en zeer grondig schoon te maken.

Bekijk hier de volledige serie...

RPU-serie

De RPU-serie bestaat uit wielen gemaakt van PU (Polyurethaan) en een RVS behuizing. Ze zijn bijzonder geschikt voor alle buiten toepassingen en in de voedingsindustrie. Maar ook voor de levensmiddelen industrie en grootkeukens zijn deze wielen zeer geschikt. Deze RVS bokwielen hebben een glijdlager en zijn daardoor eenvoudig en zeer grondig schoon te maken. RVS wielen met PU (Polyurethaan) zijn geschikt voor oneffen vloeren en drempels.

Bekijk hier de volledige serie...

BPU-serie

De BPU-serie bestaat uit wielen gemaakt van PU (Polyurethaan) en de wielbody van Polypropyleen. Deze wielen hebben een zeer goede demping.

Bekijk hier de volledige serie...

BNY-serie

De BNY-serie bestaat uit wielen van nylon en zijn daarom uitstekend geschikt om op harde en vlakke ondergronden te rijden, met een lage rolweerstand. Nylon wielen of Polyamide wielen zijn zeer slijtvast, hebben een hoog draagvermogen en een goede rolweerstand, minder geschikt voor oneffen vloeren en drempels zie hiervoor PU-wielen of Elastisch rubber wielen.

Bekijk hier de volledige serie...

RG-serie

De RG-serie bestaat uit wielen gemaakt van rubber met een kunststof wielbody en zijn veruit de voordeligste oplossing. Daarnaast zijn ze niet strepend en hebben ze goede roleigenschappen op een minder vlakke ondergrond met eventueel drempels (85° Shore A).

Bekijk hier de volledige serie...

   

ZNY Black-serie

De ZNY Black-serie bestaat uit kleine zwarte zwaarlast wielen gemaakt van nylon, conform RoHS, en zijn goed geschikt om zware transporten te vervoeren over effen ondergronden, zoals in magazijnen en loodsen maar ook geschikt voor de zwaardere meubels. Door zijn strakke zwarte design is deze serie erg populair.

Bekijk hier de volledige serie...

EPU-Serie

De EPU-serie bestaat uit wielen gemaakt van PU met een Gietijzeren wielbody. Deze zwaarlastwielen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor het transporteren van echt zware lasten. Met een draagvermogen tot 1.400 kg per wiel geschikt voor de zwaarste  toepassingen.

Bekijk hier de volledige serie...

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops