Terug

Wielen voor carnavalswagens

Wielen zijn de basis van uw carnavalswagen, deze zorgen ervoor dat uw wagen goed rolt. Hieronder vindt u een selectie van de beste wielen voor carnavalswagen. En weet: een groter wiel (160-200 mm) rolt beter!

Wielen voor carnavalswagens

Wielen voor carnavalswagens

Carnavalswagens zijn een integraal onderdeel van carnavalsvieringen, parades en optochten over de hele wereld. Wat voor carnavalswagen u ook aan het bouwen bent, de juiste wielen voor uw carnavalswagen zijn essentieel om een indrukwekkende en vlotte optocht te garanderen. Bij Wielen Outlet begrijpen we het belang van duurzame, wendbare en betrouwbare wielen voor carnavalswagens, en we hebben een assortiment van topkwaliteit wielen voor verschillende soorten wagen.

Het kiezen van de juiste wielen

Wanneer het aankomt op carnavalswagens, is het kiezen van de juiste wielen van cruciaal belang. De wielen zijn namelijk de basis van uw wagen. En voor het soepel rollen van de wagen, zijn de juiste wielen nodig. Tijdens de carnavalsoptocht rijdt uw wagen over verschillende ondergronden; straten met klinkers, asfalt en drempels of stoepranden. Kies daarom voor zachte, rubberen wielen. Deze rollen moeiteloos over iedere ondergrond. Een stabiele, goed stuurbare wagen is ook erg belangrijk. Combineer hiervoor twee bokwielen en twee zwenkwielen. 

Bovendien is de grootte van de wielen van belang. Grotere wielen rollen over het algemeen makkelijker, waardoor uw carnavalswagen soepel en gemakkelijk door de parade beweegt. Dit zorgt voor minder inspanning en meer controle tijdens de optocht.

Verschillende soorten wielen voor carnavalswagens

Bij Wielen Outlet begrijpen we dat carnavalswagens variëren in grootte, gewicht en de behoefte aan wendbaarheid. Daarom bieden we een assortiment van wielen die speciaal zijn ontworpen om aan deze uiteenlopende eisen te voldoen. Voor licht gebruik hebben we de RP-serie, met wielen gemaakt van rubber en een kunststof wielbody. Deze bieden een voordelige oplossing met goede roleigenschappen op minder vlakke ondergronden en eventuele drempels (85° Shore A).

Voor middelzwaar gebruik hebben we de RA-serie, bestaande uit wielen gemaakt van elastisch natuurrubber (75A° Shore A) met een aluminium wielbody. Ze hebben een hoger draagvermogen en bieden uitstekende roleigenschappen op alle soorten verharde ondergronden, inclusief het gemakkelijk overwinnen van drempels.

Voor zwaar gebruik bieden we de PUA-serie, met wielen gemaakt van polyurethaan (PU) en een aluminium wielbody. Deze zwaarlastwielen zijn geschikt voor extra zware transporten tot 800 kg per wiel en zijn ontworpen om met gemak oneffen ondergronden zowel binnen als buiten aan te kunnen.

We bieden ook kruiwagenwielen en steekwagenwielen die ideaal zijn voor bepaalde carnavalswagens. Bovendien kunt u ook kiezen voor anti-lekwielen, wat ervoor zorgt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekke banden tijdens de optocht.

Wielen voor carnavalswagens kopen bij Wielen Outlet

Kortom, bij Wielen Outlet begrijpen we de unieke behoeften van carnavalswagens en bieden we een divers assortiment van wielen om aan al deze vereisten te voldoen, zodat uw carnavalswagen op rolletjes loopt tijdens de optocht. Heeft u toch nog vragen over welk wiel het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops