Terug

ZWENKWIELEN 150 MM DIAMETER

Zwenkwielen 150 mm nodig? U vindt ze bij WielenOutlet. Wij hebben een divers assortiment met 150 mm zwenkwielen die onder andere verschillen in materiaal, kleur en draagvermogen.

ZWENKWIELEN 150 MM DIAMETER

Welke wieldiameter heb ik nodig?

Zwenkwielen 150 mm hebben een wieldiameter van 150 mm. Dit is de diameter van het wiel zelf. Wanneer u kiest voor 150 mm zwenkwielen let dan ook altijd op de totale bouwhoogte. Deze kan onderling per wiel verschillen. Daarnaast zijn er zwenkwielen met een diameter van 150 mm in verschillende materialen, draagvermogens en kleuren.

Wat is de totale hoogte van een zwenkwiel?

De totale hoogte van een zwenkwiel 150 mm staat per product vermeld bij de specificaties als ‘bouwhoogte’. Dit is dus de maat vanaf de onderkant van het wiel tot de bovenkant van de topplaat of het centraal gat.

Wanneer kiest u voor een zwenkwiel 150 mm of een bokwiel 150 mm?

Afhankelijk van de toepassing kunt u het beste 4 zwenkwielen (met of zonder rem) of 2 zwenkwielen en 2 bokwielen gebruiken. Wanneer u veel verschillende kanten op moet manoeuvreren met de wielen kunt u het beste 4 zwenkwielen nemen. Wanneer er ook veel recht mee gereden moet worden kunnen er beter 2 bokwielen en 2 (geremde) zwenkwielen toegepast worden.

Het verschil tussen bokwielen, zwenkwielen en geremde zwenkwielen

Bokwielen

Bokwielen zijn wielen die alleen heen en weer kunnen rollen. Met dit type wielen kunt u eenvoudig één kant op rijden.

Zwenkwielen met topplaat

Zwenkwielen kunnen alle kanten op draaien waardoor u alle richtingen op kunt rijden. Middels de topplaat met 4 boutgaten kan het zwenkwiel worden bevestigd.

Geremde zwenkwielen met topplaat

Geremde zwenkwielen met topplaat zijn op 1 eigenschap na gelijk aan zwenkwielen met topplaat. Het verschil zit hem in de remmogelijkheid. Geremde zwenkwielen kunnen op de rem worden gezet zodat het wiel niet meer kan rollen en vaak tevens de draairichting wordt geblokkeerd. De bevestiging is ook met een topplaat met 4 boutgaten.

Zwenkwielen met centraal gat

Dit type zwenkwiel draait ook alle kanten op waardoor u alle richtingen op kunt rijden. Het zwenkwiel wordt bevestigd door middel van één centraal gat met 1 boutgat.

Geremde zwenkwielen met centraal gat

Geremde zwenkwielen met centraal gat kunnen ook alle kanten op draaien. Zodra ze op de rem worden gezet kan het wiel niet meer rollen en wordt ook de draairichting geblokkeerd. Deze wielen zijn dus dubbel geremd. De bevestiging is door middel van één centraal gat met 1 boutgat.

Advies voor de juiste wielen

We willen natuurlijk graag dat u de juiste zwenkwielen aanschaft! Heeft u nog vragen of advies nodig? Dan kunt u contact opnemen met onze specialisten via telefoon +31(0)76-5032216 of mail [email protected].

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops