Terug

Palletrollen

Voor elke pallet- en pompwagen hebben wij de juiste wielen. Met wielen van PU en nylon, diverse asdiameters (17 mm, 20 mm, 25 mm) en verschillende draagvermogens vindt u altijd de juiste palletrollen.

Filters

Palletrollen

Wielen voor palletwagens en pompwagens

In veel bedrijven en instellingen zijn transportkarren een onmisbaar hulpmiddel voor het snel en efficiënt verplaatsen van goederen en materialen. Daarom bieden we een uitgebreid assortiment transportkarren die zijn ontworpen voor maximale functionaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid. Bovendien hebben we niet alleen complete pomp- en palletwagens, maar bieden we ook losse palletrollen voor het onderhoud en de optimalisatie van uw bestaande wagens.

Soorten palletrollen

Palletrollen zijn er in verschillende soorten en maten. En met ons brede assortiment bieden wij voor elke palletwagen en pompwagen een oplossing. Onze palletrollen zijn namelijk verkrijgbaar met een PU of nylon loopvlak, zodat u kunt kiezen welk type het beste past bij uw specifieke omgeving. Nylon wielen zijn perfect voor harde en vlakke ondergronden. Doordat ze zo hard zijn, zijn ze zeer slijtvast. Daarentegen bieden PU wielen meer demping, waardoor ze geschikt zijn voor oneffen vloeren en drempels. Daarnaast bieden we palletrollen met verschillende asdiameters (17mm, 20mm en 25mm), om ervoor te zorgen dat ze perfect passen bij uw bestaande palletwagens of pompwagens. Onze wielen hebben een wielbreedte van 50mm tot 100mm, waarmee het draagvermogen samenhangt. Hoe breder het wiel voor de palletwagen, hoe hoger het draagvermogen. Bij Wielen Outlet staan kwaliteit en prestaties voorop. Daarom zijn al onze palletrollen voorzien van dubbele kogellagers, waardoor ze moeiteloos kunnen rollen, zelfs onder zware belastingen.

Pompwagen/palletwagen wielen vervangen

Niets is zo vervelend als versleten wielen op uw pompwagen of palletwagen, die niet alleen het rijden bemoeilijken, maar ook uw productiviteit beïnvloeden. Versleten wielen zorgen namelijk voor meer rolweerstand. Gelukkig kunt u ze eenvoudig vervangen door hoogwaardige vervangende palletrollen die uw wagens weer laten rijden alsof ze gloednieuw zijn!

Het vervangen begint met het weten welke nieuwe wielen u nodig heeft. Het meten van de palletrollen kunt u zo doen:

  • Leg de palletwagen op zijn kant.
  • Verwijder voorzichtig de spanbus.
  • Kantel de wielophanging lichtjes naar beneden en verwijder de wielas. Vervolgens kunt u het wiel van de as halen.
  • Meet de diameter van het asgat met een schuifmaat.
  • Meet de wieldiameter (houdt rekening met mogelijke slijtage) en de wielbreedte.

Het demonteren van de wielen voor het installeren van de nieuwe gaat op dezelfde manier. De nieuwe wielen bevestigt u als volgt:

  • Plaats het nieuwe wiel op de as.
  • Breng de wielophanging terug naar zijn oorspronkelijke positie.
  • Tik vervolgens voorzichtig de spanbus op zijn plaats met behulp van een hamer.
  • Zet daarna de wagen weer recht op zijn wielen.
  • Controleer of alles goed werkt.

Heeft u toch nog hulp nodig bij het kiezen van de juiste wielen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Onze ervaren medewerkers staan klaar om u te begeleiden bij het kiezen van de juiste maat en het juiste type wiel voor uw specifieke toepassing.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops