Terug

Polyamide wielen

Polyamide wielen rollen perfect over gladde vloeren en zijn ideaal voor veel industriële toepassingen. Ontdek het aanbod nu.

Polyamide wielen

Polyamide wielen

Polyamide wielen, ook wel bekend als nylon wielen, zijn geschikt voor allerlei soorten toepassingen. Van containers en trolleys tot stoelen en industriële werkplaatskarren. Deze wielen, gemaakt van een synthetisch polymeer, zijn duurzaam, slijtvast en hebben een hoge ladingcapaciteit. Hierdoor zijn polyamide wielen een uitstekende keuze voor zware belastingen en omgevingen waar hoge temperaturen en vochtigheid aan de orde van de dag zijn.

Allerlei soorten polyamide wielen

In ons assortiment vindt u een diverse reeks aan polyamide wielen. Er zijn polyamide zwenkwielen en bokwielen. Zwenkwielen zijn wielen die kunnen zwenken, wat betekent dat ze gemakkelijk te manoeuvreren zijn. Bokwielen kunnen alleen vooruit en achteruit bewegen. U kunt zwenkwielen en bokwielen met elkaar combineren voor een stabiel stuurbare constructie. Ook zijn er zwenkwielen met rem, zodat u de transportkar of container op de rem kunt zetten. De wielen verschillen onder andere in draagvermogen en grootte. Zo zijn er polyamide wieltjes voor stoelen met een draagvermogen van 30kg tot extra zwaarlastwielen met een draagvermogen van 3000kg. Daarnaast vindt u polyamide wieltjes met een diameter van 40mm tot 200mm in ons assortiment. In de regel is het zo dat hoe groter het wiel is, hoe makkelijker het rolt. Verder kunnen wielen op verschillende manieren worden bevestigd, bijvoorbeeld via een topplaat of centraal gat.

Wanneer polyamide wielen kiezen

Polyamide wielen zijn zeer duurzaam en slijtvast. Daarnaast hebben ze een lage rolweerstand, wat betekent dat ze gemakkelijk over gladde oppervlakken rollen. Dit maakt ze ideaal voor het transporteren van lasten op effen ondergronden in magazijnen en loodsen. Bovendien zijn de wielen chemicaliën- en temperatuurbestendig. Ze kunnen worden gebruikt in veeleisende omgevingen met hoge temperaturen tot 120 graden Celsius zonder dat ze aangetast worden. Zo is bijvoorbeeld de RNY-serie polyamide wielen met rvs-behuizing uitermate geschikt voor alle buitentoepassingen en in de voedselindustrie.

Polyamide wielen online bestellen bij WielenOutlet

Al met al zijn polyamide wielen een goede keuze voor vele (industriële) toepassingen. We leveren vrijwel al onze wielen direct uit voorraad. Hierdoor heeft u uw wielen altijd snel in huis. Weet u niet zeker welke wielen u precies nodig heeft? Geen zorgen! Onze klantenservice staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij de juiste keuze voor een passend wiel. Ook kan onze keuzehulp u helpen in uw zoektocht.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops