Terug

Steigerwielen

Steigerwielen nodig? We hebben een ruime keuze aan wielen voor zowel rolsteigers, vouwsteigers als kamersteigers. Stuk voor stuk van hoge kwaliteit.

Steigerwielen

Steigerwielen

Heeft u wielen nodig voor uw steiger? Dan zit u hier goed. Wij leveren diverse universele steigerwielen van hoge kwaliteit tegen een zeer scherpe prijs. Omdat een steiger staat op zijn wielen is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit zijn. Versleten of kapotte wielen kunnen namelijk ongelukken veroorzaken. Controleer daarom regelmatig of de wielen nog naar behoren functioneren. Zijn de wielen aan vervanging toe? Dat vindt u in ons assortiment altijd een geschikt steigerwiel voor uw situatie.

Welk steigerwiel heb ik nodig?

Er zijn diverse soorten steigerwielen. Welke steigerwielen geschikt zijn voor uw situatie, hangt af van verschillende factoren. Heeft u nieuwe wielen nodig voor uw kamersteiger of voor uw rolsteiger? Voor kamer-/en vouwsteigers bieden we rubber kamersteigerwielen met een diameter van 100mm en 125mm. Deze wielen zijn niet in hoogte verstelbaar en worden gezekerd met een borgclip. Rubber steigerwielen zijn uitermate geschikt voor gebruik op vloeren waar zich bijvoorbeeld bouwgruis en andere materiaalresten bevinden. De kamersteigerwielen zijn geschikt voor een buismaat met een standaard binnendiameter van 47/48mm. Voor rolsteigers hebben we nylon en PU wielen. In tegenstelling tot kamersteigerwielen zijn rolsteigerwielen wel in hoogte verstelbaar door middel van een spindel met stelmoer. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor ongelijke ondergronden omdat de steiger dan eenvoudig waterpas te maken is. Zo bent u altijd verzekerd van een rechte steiger.

Doordat onze wielen een universele maatvoering hebben, passen ze op alle aluminium steigers met standaard buismaten. De rolsteigerwielen hebben een draadspindel van staal met een diameter van 38mm. Wanneer u de plug & tube van de spindel verwijdert, zijn ze ook geschikt voor stalen steigerbuizen of buizen met een kleinere binnendiameter tot 39mm. Beide type wielen zijn dubbel geremd. Dat wil zeggen dat wanneer het wiel op de rem staat, zowel de rij- als draairichting geblokkeerd is. Zo kunt u veilig werken op uw steiger. Bovendien zijn onze witte nylon steigerwielen voorzien van een uiterst betrouwbaar remsysteem, ontworpen door onze technische specialisten. Hierdoor bent u verzekerd van een betrouwbaar en veilig wiel voor uw steiger. Het robuuste nylon type is verkrijgbaar in een 800kg en 1200kg versie.

Bij hogere aantallen is het mogelijk om de kleur van het nylon of PU steigerwiel te leveren in uw huisstijl. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice.

Eenvoudig steigerwielen bestellen

Bij WielenOutlet vindt u het juiste wiel voor uw steiger. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor al uw andere wielen zoals zwenkwielen met rem, zwaarlastwielen en steekwagenwielen. Wanneer u al weet welk wiel u nodig heeft, kunt u deze eenvoudig online bestellen. Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Geen probleem. Ons team van specialisten staat voor u klaar voor persoonlijk advies. Ook kunt u gebruik maken van onze keuzehulp voor het kiezen van de juiste wielen.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops