Terug

Wielen

Het grootste aanbod wielen vindt u op WielenOutlet. Hier ziet u een overzicht van alle wielen in ons assortiment.

Wielen

Wielen

Makkelijk online wielen kopen, dat kan bij WielenOutlet. Wielen maken objecten als trolleys, containers en meubels eenvoudig verplaatsbaar. Wij hebben een zeer uitgebreid assortiment aan verschillende wielen voor uiteenlopende doeleinden. Of u nu op zoek bent naar zwarte meubelwielen of naar zwaarlastwielen die uw zwaarste lasten kunnen verplaatsen, bij ons vindt u het allemaal. Iedereen kan bij ons terecht voor wielen. Vanuit onze uitgebreide webshop leveren wij onze wielen aan zowel particulieren als bedrijven.

Wielen in alle soorten en maten

Er zijn enorm veel verschillende soorten wielen te verkrijgen. Zo zijn er zwenkwielen, bokwielen en losse wielen. Zwenkwielen kunnen, zoals de naam al doet vermoeden, zwenken. Doordat een zwenkwiel 360° draait en alle kanten op kan rollen zorgt hij voor veel mobiliteit. Daarentegen kan een bokwiel niet draaien en heeft hierdoor een vaste rijrichting. U kunt zwenkwielen en bokwielen met elkaar combineren. Wanneer u gemakkelijk wilt kunnen maneuvreren combineert u bijvoorbeeld 2 bokwielen met 2 zwenkwielen. Losse wielen zijn ideaal ter vervanging. Is bijvoorbeeld enkel het wiellager van uw wiel versleten, maar is de behuizing nog prima? Dan kunt u prima het losse wiel vervangen in plaats van het complete zwenk- of bokwiel. In ons assortiment hebben we mini wieltjes van 50mm tot grote wielen van 400mm. Doorgaans is het zo dat hoe groter de diameter van het wiel, hoe makkelijker het rolt.

Welk wiel heb ik nodig?

Welk wiel u nodig heeft hangt volledig af van waar u het wiel wilt toepassen. Binnen ons assortiment wielen ziet u dat er een diversiteit aan zwenk- en bokwielen beschikbaar is. Naast verschillende diameters heeft u ook een keuze tussen het type bandage, bevestiging, lagertypes en het draagvermogen. Zo zijn er nylon wielen, PU wielen, (elastisch) rubber wielen en gietijzeren wielen. Vaak geldt dat zachte wielen geschikt zijn voor ongelijke vloeren/ondergronden en harde wielen voor vlakke (harde) vloeren. Rubber wielen zijn bijvoorbeeld uiterst geschikt voor het rijden over klinkers en drempels. Op tapijt en vloerbedekking rollen middelharde PU wielen juist weer goed. Wielen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd zoals met boutgat-, draadstift-, stift- en topplaatbevestiging. Onder meubels zijn wielen met een topplaat vaak het makkelijkst te monteren. Stoelwielen worden juist doorgaans met draadstift bevestigd. Bent u op zoek naar wielen voor buiten? Al onze wielen kunnen buiten worden toegepast doordat ze gegalvaniseerd (verzinkt) zijn of voorzien van een zwarte coating. Echter zijn sommige wielen meer bestand tegen roest dan andere. De beste, absoluut niet roestende, keuze voor buiten wielen zijn RVS wielen. Hierbij heeft u de keuze uit nylon, rubber en PU loopvlakken.

Wielen kopen bij WielenOutlet

Voor al uw wielen bent u bij WielenOutlet aan het juiste adres. Naast een enorm aanbod wielen bent u bij ons verzekerd van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. Weet u niet precies welk wiel het meest geschikt is voor uw doeleinde? Neem dan eerst contact met ons op. Zo voorkomt u dat u per ongeluk een verkeerd wiel bestelt. U kunt via de chat, telefoon of e-mail contact met ons opnemen. We helpen u graag! Ook kunt u gebruik maken van onze keuzehulp voor het kiezen van de juiste wielen.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops