Terug

Let op: Vanwege Hemelvaart zijn wij op donderdag 26 mei gesloten. Vrijdag werken we wel, dus uw bestelling wordt op die dag verzonden.

TRANSPORTWIELEN

Transportwielen zijn er in alle soorten en maten. Welk soort transportwiel je nodig hebt is natuurlijk afhankelijk van wat je gaat transporteren. Onderaan lees je welke transportwieltjes voor jou het beste zijn. Heb je nog vragen dan kun je altijd mailen!

Filters

TRANSPORTWIELEN

Uiteraard is het belangrijk om te weten wat, hoe zwaar u moet transporteren en ook de ondergrond is belangrijk. Wij hebben transport wielen voor lichte toepassing op gladde vloeren, hiervoor kunt u de nylon wielen gebruiken. Moet u ook buiten of over oneffen vloeren rijden en is het transport iets zwaarder dan kunt u onze PU-wielen gebruiken.

Voor kostbare apparatuur die u niet wilt beschadigen raden wij onze grijs of blauwe elastisch rubber super soft transportwielen aan. Deze wieltjes hebben uitstekende eigenschappen, zoals drempelweerstand en demping van geluid.

Zware transportwielen.

Transportwielen zijn ook ideaal om hele zware machines en apparatuur te verplaatsen. Hiervoor kunt u onze zwaarlastwielen van nylon met een draagkracht tot wel 3.000 kilo per wiel gebruiken, hierdoor zijn deze transportwielen erg geschikt voor industrieel gebruik. Met behulp van de zwaarlastwielen kun je niet alleen machines verplaatsen, maar ook botenbokken of zware constructies.

De aanschaf van transportwielen

Doordat er een aantal verschillende soorten transportwielen zijn, is het belangrijk om hier rekening mee te houden als je transportwieltjes gaat aanschaffen. Een van deze belangrijke punten is het draagvermogen.

Het is heel makkelijk om het benodigde draagvermogen per wiel uit te rekenen; deel het gewicht van de machine simpelweg door drie. Je deelt dit gewicht door drie en niet door vier, omdat de machine op een niet-vlakke ondergrond wel eens op drie wielen steunt.

Ook de grootte van het wiel is van belang. Een groter wiel is rijdt een stuk makkelijker. En dat is een belangrijk punt als het gaat om zware machines. Verder is het materiaal van het wiel van belang.

Zoals hierboven al werd aangegeven hebben we nylon transport wieltjes en PU transportwielen. Als je vooral rijdt op vlakke vloeren, dan zijn nylon wielen de beste keuze. Dankzij de lage rolweerstand en het slijtvaste wiel kun je je machines en apparatuur hier probleemloos mee verplaatsen op vlakke ondergronden. Voor niet vlakke vloeren zijn PU wielen juist ideaal. Deze wieltjes hebben demping en vertonen geen afvlakking onder langdurige belasting. Wel moet je rekening houden met een iets hogere rolweerstand.

Tot slot kun je kiezen uit bokwielen of zwenkwielen. Bokwielen zijn ideaal voor als je voornamelijk rechtdoor wil rijden, terwijl zwenkwielen perfect zijn om makkelijk te kunnen manoeuvreren. Ook kun je een combinatie maken van 2 bokwielen en 2 zwenkwielen.

De keuze van het juiste transportwiel is belangrijk

We hebben boven geprobeerd om voor u de keuze van het juiste transportwiel mogelijk te maken. Omdat er volop keuze is in onze shop is het soms moeilijk om het juiste wiel te kiezen. Toch is het belangrijk dat u het juiste transportwiel kiest. Twijfelt u nog? Stel dan gerust een vraag aan ons team via mail [email protected] of via Whatsapp +31(0)6-27360615, wij helpen u graag.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »