Terug

Alle kitten

Ontdek ons uitgebreid aanbod van verschillende soorten kit, ideaal voor diverse afdichtingsbehoeften. Van badkamers tot bouwprojecten, wij bieden de perfecte oplossing voor elk project.

Alle kitten

De juist kit voor iedere klus

Bij ons vindt u niet alleen een uitgebreide selectie van hoogwaardige wielen, maar ook een scala aan andere praktische producten voor elke klus. Ons diverse assortiment aan lijmen en kit omvat topmerken zoals Den Braven - Zwaluw en Bison. Of u nu op zoek bent naar de perfecte oplossing voor het afdichten van voegen of het verlijmen van verschillende materialen, wij hebben wat u nodig heeft om uw project tot een succes te maken.

Verschillende soorten kit

Er bestaan verschillende soorten kit, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Wij bieden:

  • Acrylaatkit
  • Siliconenkit
  • Montagekit
  • Universele kit
  • Rubber Seal

Hieronder leggen we u iedere kitsoort uit.

Acrylaatkit

Deze kit is een van de meest gebruikte soort kit, dankzij zijn veelzijdigheid en brede toepassingsmogelijkheden. Zo is acrylaatkit geschikt voor het afdichten van onder andere scheuren, kieren, en voegen in diverse materialen zoals hout, metselwerk, en beton. Er is acrylkit voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Moet de kit snel regenbestendig zijn na het aanbrengen? Kies van voor Den Braven - Zwaluw Acryl Exterieur+ kit. Deze acrylkit is na het aanbrengen snel regenbestendig, sneller dan andere kitten. De kit vormt een plasto-elastisch rubber door verdamping van het water uit de kit. We bieden acrylaatkit in verschillende kleuren, zoals wit en grijs. Dit zijn namelijk de meest voorkomende kleuren voor meuren en kozijnen. Bovendien is acrylkit ook overschilderbaar. Zorg wel dat de kit goed is opgedroogd en uitgehard voordat u deze overschildert.

Siliconenkit

Dit type kit biedt uitstekende waterbestendige eigenschappen. Siliconenkit is ideaal voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers en keukens, waar het wordt gebruikt voor het afdichten van voegen rondom sanitaire voorzieningen en tegels. Siliconenkit is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit en transparant, en biedt een flexibele en duurzame afdichting. Deze kit is ook overschilderbaar, waardoor het eenvoudig kan worden afgewerkt met verf indien gewenst. Speciaal voor het verlijmen en afdichten van voegen die blootgesteld worden aan hoge temperaturen hebben we de Bison High Temp siliconenkit. Deze kit is perfect voor het verlijmen en afdichten van onder andere oven- en magnetronruiten, randen rondom (keramische) kookplaten en hitteschermen voor de openhaard.

Montagekit

Montagekit ideaal is voor het verlijmen van verschillende materialen binnen en buiten. Deze kit is in principe montagelijm, maar dan in een handige tube zodat hij hetzelfde kan worden aangebracht als andere soorten kit. Montagekit biedt een zeer hoge aanvangshechting. Deze kitten van Bison en Den Braven - Zwaluw zijn perfect voor het lijmen, monteren en afdichten van vrijwel alle (bouw)materialen op vrijwel alle ondergronden (zowel gladde, poreuze als niet-poreuze ondergronden). Het is zowel binnen als buiten toepasbaar. Daarnaast is montagekit verkrijgbaar in het wit en in het zwart. Montagekit is er in het wit en het zwart. Bovendien is deze kit overschilderbaar, waardoor het na het aanbrengen discreet kan worden afgewerkt met verf.

Universele kit

Deze soort kit is een allround kit die geschikt is voor diverse toepassingen binnen en buiten. Universele kit biedt een uitstekende hechting op verschillende ondergronden en kan worden gebruikt voor het afdichten en verlijmen van diverse materialen. Ook onze universele kit is verkrijgbaar in diverse kleuren zoals wit, zwart en transparant. Een van onze meest populaire universele kit is Bison Poy Max. En dat is niet voor niks. Deze kit universele montagelijm en afdichtingskit op basis van unieke SMP technologie heeft een supersnelle eindsterkte, is blijvend elastisch, overschilderbaar en binnen en buiten toepasbaar.

Rubber Seal

Bison biedt met Rubber Seal één product voor het afdichten, beschermen én repareren. Met Rubber Seal creëert u een 100% waterdicht resultaat op vrijwel alle ondergronden. Hierdoor is deze rubberen afdichtingskit van Bison ideaal voor het afdichten van naden en kieren in zowel binnen- als buitentoepassingen. Binnen wordt Rubber Seal veel gebruikt voor het waterdicht maken van bijvoorbeeld douchegoten. Buiten daarentegen voor kimnaden, dakgoten en buisdoorvoeren.

Tips voor het gebruiken van kit

Hoewel het gebruik van kit relatief eenvoudig is, zijn er enkele tips die u kunnen helpen om het beste resultaat te behalen. Qua voorbereiden voor het kitten is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het oppervlak waarop u de kit aanbrengt, schoon, droog en vetvrij is. Dit bevordert de hechting van de kit en verlengt de levensduur van het afdichtingsmateriaal. Daarnaast kunt u er eventueel voor kiezen om de kitstrook af te plakken met schildertape. Bij het aanbrengen van de kit, houd de kitspuit schuin in een hoek van 45 graden. Voor het beste resultaat trekt u de kitspuit in een vloeiende en rustige beweging met u mee. Om de kitnaad glad af te strijken raden wij u de Bison multitool aan. Met dit tooltje kunt u eenvoudig en professioneel de voeg gladstrijken, evenals bestaande kitvoegen en resten verwijderen. Met het ingebouwde mesje kunt u ook eenvoudig de kokersluiting van de kit tube openen. Ideaal! Bovendien is het aan te raden om de juiste kit voor uw specifieke project te kiezen. Zo voorkomt u dat de kit na verloop van tijd loslaat of scheurt.

Alle soorten kit kopen

Ontdek nu het uitgebreide assortiment aan hoogwaardige kitproducten en maak elke klus tot een succes met onze diverse selectie. Of u nu op zoek bent naar siliconenkit voor badkamerafdichting, acrylaatkit voor nauwkeurige voegafdichting of montagekit voor stevige bevestigingen, wij hebben het allemaal. Met merken als Den Braven - Zwaluw en Bison bent u verzekerd van kwaliteit en betrouwbaarheid. Koop vandaag nog al uw benodigde kit en maak van uw project een professioneel eindresultaat.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops