Terug

Alle lijmen

Van constructielijm tot sneldrogende secondelijm - wij hebben de perfecte oplossing voor al uw projecten. Bekijk nu ons aanbod van onze veelzijdige lijmen voor elke klus!

Filters

Alle lijmen

De juist lijm voor elke taak

Zoekt u naar de perfecte lijm voor uw klus? Dan zit u bij ons goed. Naast een uitgebreid assortiment wielen bieden we ook diverse andere praktische producten voor elke klus zoals lijm en kit. We bieden een divers aanbod van hoogwaardige lijmen van onder andere Bison en Den Braven - Zwaluw, speciaal ontworpen om aan al uw projectbehoeften te voldoen. Of u nu een doe-het-zelver bent of een professional, wij hebben de juiste lijm voor elke taak.

Welke soort lijm heb ik nodig?

Er zijn verschillende soorten lijm. Bij het kiezen van de juiste lijm voor uw project is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal dat u wilt lijmen, de grootte van de objecten, en de omgevingsomstandigheden waaraan de lijm moet voldoen. Door deze vragen te stellen, kunt u bepalen welke lijm het meest geschikt is voor uw behoeften. In ons assortiment vindt u verschillende soorten lijm:

  • Constructielijm
  • 2 componenten lijm
  • Universele lijm
  • Seconde lijm
  • Reparatie lijm

Constructielijm voor sterke verbindingen

Constructielijm is een krachtige lijm die zorgt voor een bijzonder sterke verbinding tussen verschillende materialen. Dankzij deze sterke hechting is constructielijm bestand tegen zware belastingen en veeleisende omstandigheden, waaronder vocht en temperatuurveranderingen. Hierdoor is dit type lijm het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik, zoals bij het verlijmen van materialen die blootgesteld worden aan vocht, zoals badkamertegels. Bovendien is constructielijm eenvoudig aan te brengen en te gebruiken, waardoor u geen gebruikt hoeft te maken van klemmen. Deze lijm een ideale keuze voor diverse toepassingen in bouw- en constructieprojecten, meubelbouw en houtbewerking, waar een permanente lijmverbinding vereist is.

2 componenten lijm: zeer sterk en duurzaam

Deze lijm, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit twee componenten: een goede lijmbasis en een sterke verharder, meestal op basis van epoxy. Wanneer deze twee componenten met elkaar worden gecombineerd, ontstaat er een chemische reactie die resulteert in een zeer sterke en duurzame lijmverbinding. Het kan worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen zoals reparaties van huishoudelijke apparaten, speelgoed, onderdelen van auto’s en boten, maar ook voor hout, steen, metaal en keramiek. Ook voor een chemische veranking is er een componenten (2K) oplossing: Den Braven – Zwaluw Fix-o-chim. Deze pasta zorgt voor een snelle en betrouwbare verankering van dynamisch belaste constructies, bouwelementen, technische apparatuur of steigers.

Universele lijm: de alleskunner

Met zijn veelzijdigheid en betrouwbare hechting is universele lijm een onmisbaar gereedschap in elke huishoudelijke of knutselomgeving. Dit type lijm is een veelzijdige lijm die geschikt is voor vele toepassingen. Daarnaast kan de lijm worden gebruikt voor het verlijmen van vrijwel alle (bouw)materialen zoals hout, metaal, kunststof, glas en keramiek. Het biedt een sterke en betrouwbare verbinding, waardoor het ideaal is voor diverse reparaties, knutselprojecten, en algemeen gebruik rondom het huis.

Sneldrogende secondelijm voor dringende reparaties

Heeft u een snelle oplossing nodig voor een gebroken voorwerp of een los onderdeel? Dan is secondelijm de perfecte keuze. Met zijn sneldrogende formule biedt secondelijm een onmiddellijke hechting, waardoor u snel en eenvoudig kleine reparaties kunt uitvoeren. Ideaal voor noodgevallen en situaties waarin snelheid van cruciaal belang is.

Reparatie lijm voor snelle reparaties

Reparatielijm is de ultieme oplossing voor reparaties en snelle fixes. Deze veelzijdige lijm is speciaal ontworpen om een sterke verbinding te creëren tussen verschillende materialen, zoals hout, metaal, kunststof en meer. Zo vindt u in ons assortiment de Max Repair lijm van Bison. Deze lijm is geschikt voor 1001 reperaties in en om het hus. De lijm is namelijk extreem sterk en elastisch, waterbestendig en vullend.

Lijmen met kit?

Het is mogelijk om materialen te verbinden met kit, maar het is belangrijk om te begrijpen dat kit en lijm verschillende doeleinden hebben en op verschillende manieren werken. Kit wordt doorgaans gebruikt voor het afdichten en vullen van openingen, kieren en naden. Denk bijvoorbeeld aan het afdichten van voegen rondom badkuipen, wastafels, ramen en deuren. Hoewel kit een bepaalde mate van hechting biedt, is het niet ontworpen om materialen permanent aan elkaar te lijmen zoals lijm dat doet.

Wanneer u materialen permanent aan elkaar wilt bevestigen, is het beter om lijm te gebruiken in plaats van kit. Lijm creëert een chemische verbinding tussen de oppervlakken van de materialen, waardoor ze stevig aan elkaar worden gehecht. Dit resulteert in een sterke en duurzame verbinding die bestand is tegen belastingen en omgevingsinvloeden.

Echter heeft montagekit de eigenschappen van zowel lijm als van kit. Het wordt daarom ook vaker montagelijm genoemd. Met dit soort kit kunt u zowel naden als kieren afdichten, maar ook verschillende oppervlakken aan elkaar bevestigen. In ons assortiment vindt u onder andere Den Braven – Zwaluw High Tack montagekit en Bison Poly Max High Tack Express montagekit.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops