Terug

Wat is de naaflengte van een wiel?

  • Tuesday 24 / 10 / 2023 0
Wat is de naaflengte van een wiel?

Wat is de naaflengte van een wiel?

In uw zoektocht naar de juiste wielen voor uw project, bent u waarschijnlijk al gestuit op de term "naaflengte". Maar wat betekent dat eigenlijk? Maak u geen zorgen; we gaan het uitleggen in begrijpelijke taal. De naaflengte, ook wel naafbreedte genoemd, van een wiel is een belangrijke specificatie die te maken heeft met de montage van het wiel aan uw object of in een vork.

Wat is de naaflengte?

Naaflengte

De naaflengte is de lengte van de as die door het wiel loopt en aan beide zijden uitsteekt. In eenvoudige bewoordingen: het is de afstand tussen de twee uiteinden van het wiel waar de as doorheen gaat. De naaflengte is van cruciaal belang omdat het bepaalt of het wiel aan uw object of in een vork past.

Waarom is het belangrijk?

De juiste naaflengte is van groot belang om ervoor te zorgen dat het wiel veilig en stevig aan uw object wordt gemonteerd. Als de naaflengte te kort is, bestaat het risico dat het wiel niet goed kan worden vastgezet, wat de stabiliteit en veiligheid van uw object in gevaar brengt. Aan de andere kant, als de naaflengte te lang is, kan het wiel uitsteken en problemen veroorzaken tijdens het verplaatsen van uw object. Bij montage in een bestaande vork is het van belang dat de naaflengte niet groter is dan de afstand tussen de vorkbenen.

Hoe meet u de naaflengte?

Het meten van de naaflengte is eenvoudig. Hier is hoe u dit kunt doen:

  1. Verwijder het oude wiel (indien van toepassing).
  2. Vervolgens kunt u meten op 2 manieren:
    • A. Meet de lengte van de as die door het wiel gaat, van het ene uiteinde tot het andere.
    • B. Meet de afstand tussen de vorkbenen.
  3. Noteer de gemeten lengte in millimeters.

Hoe kiest u het juiste wiel met de juiste naaflengte?

Bij het selecteren van nieuwe wielen, moet u ervoor zorgen dat de naaflengte van het nieuwe wiel overeenkomt met de maat die u hebt gemeten. Dit zorgt voor een goede pasvorm en stabiliteit.

Bij Wielen Outlet bieden we een breed assortiment wielen, ook met verschillende naafbreedtes. Als u nog steeds twijfelt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts voor deskundig advies.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops