Terug

Wat is de bouwhoogte van een zwenkwiel?

  • Friday 06 / 10 / 2023 0
Wat is de bouwhoogte van een zwenkwiel?

Als u op zoek bent naar zwenkwielen voor een project, dan speelt de bouwhoogte van een zwenkwiel een belangrijke rol. De bouwhoogte, ook wel bekend als de totale hoogte of de hoogte van het zwenkwiel, heeft invloed op de functionaliteit en het gebruik van het wiel. In deze blog gaan we dieper in op wat de bouwhoogte van een zwenkwiel is en waarom het van belang is bij uw wielenkeuze.

De bouwhoogte van een zwenkwiel

De bouwhoogte van een zwenkwiel is de verticale afstand vanaf de onderkant van het wiel tot aan de bovenkant van de montageplaat. Met andere woorden, het is de totale hoogte gemeten van waar het wiel de grond raakt tot het punt waar het gemonteerd is aan het object. Deze hoogte is van essentieel belang, vooral als u zwenkwielen gebruikt voor toepassingen waar ruimte beperkt is, zoals onder meubels, apparatuur of industriële karren.

Bouwhoogte zwenkwielen

Waarom is de bouwhoogte belangrijk?

  • Ruimte- en hoogtebeperkingen: In situaties waar de beschikbare ruimte beperkt is, zoals onder tafels, stoelen of apparatuur, is het van cruciaal belang om zwenkwielen te kiezen met een geschikte bouwhoogte. Als de bouwhoogte te hoog is, kan het wiel moeilijk passen onder het object, wat de mobiliteit beperkt.
  • Stabiliteit: De bouwhoogte heeft ook invloed op de stabiliteit van het object waaronder de wielen zijn gemonteerd. Als de bouwhoogte te hoog is, kan dit leiden tot een instabiele situatie, vooral bij zware ladingen. Zorg ervoor dat de bouwhoogte geschikt is om de stabiliteit van uw project te behouden.
  • Mobiliteit: Als (bij met name zware objecten) de bouwhoogte te laag is, zal het object moeilijk te zwenken en verrijdbaar zijn.

Het meten van de bouwhoogte

Het meten van de bouwhoogte van een zwenkwiel is een eenvoudige taak. Volg deze stappen:

  • Plaats het zwenkwiel ondersteboven rechtop met montageplaat/bevestigingspunt op een vlakke ondergrond
  • Meet de verticale afstand vanaf de ondergrond tot aan de bovenkant van het wiel

Dit gemeten getal is de bouwhoogte van het zwenkwiel.

Om u deze moeite te besparen, hebben wij bij al onze producten de bouwhoogte vermeld onder de specificaties!

Bij Wielen Outlet begrijpen we het belang van de bouwhoogte van zwenkwielen en bieden we een breed assortiment wielen in verschillende bouwhoogtes, zodat u de perfecte wielen voor uw project kunt vinden. Of u nu zwenkwielen nodig heeft voor meubels, trolleys of industriële toepassingen, we hebben de oplossing voor u. Neem gerust een kijkje in ons assortiment en als u vragen heeft, staan onze experts klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops