Terug

Welke zwenkwielen heb ik nodig?

  • Tuesday 10 / 10 / 2023 0
Welke zwenkwielen heb ik nodig?

Heeft u zwenkwielen nodig voor uw project, maar u heeft geen idee welke u moet kiezen? Geen zorgen, wij helpen u graag! In deze blog leggen we u uit welke zwenkwielen u nodig heeft, afhankelijk van uw specifieke behoeften. Of u nu meubels wilt verplaatsen, oude wielen wilt vervangen of gewoon wat hulp nodig heeft, we hebben het antwoord. Voor het juiste antwoord zijn er een aantal vragen die u uzelf moet stellen.

Waar gaat u de zwenkwielen voor gebruiken?

De eerste en belangrijkste vraag om uzelf te stellen is: waar ga ik de zwenkwielen voor gebruiken? De toepassing bepaalt welk type zwenkwielen u nodig heeft. Hier zijn enkele veelvoorkomende situaties:

  • Meubels: Als u zwenkwielen nodig heeft voor meubels zoals stoelen, tafels of kasten, wilt u zwenkwielen met een hoge demping en soepel rollende eigenschappen. Thermoplastisch rubber- (TPR) zwenkwielen zijn vaak een uitstekende keuze voor meubels omdat ze geen strepen achterlaten en gemakkelijk te manoeuvreren zijn.
  • Industriële toepassingen: Voor zware industriële toepassingen zoals magazijnkarren of machines heeft u zwenkwielen met een hoog draagvermogen nodig. Kies in dit geval voor nylon of PU wielen voor uitstekende prestaties in veeleisende omgevingen.
  • Buitengebruik: Als u zwenkwielen voor buitengebruik nodig heeft, zorg er dan voor dat de wielen bestand zijn tegen weersinvloeden, corrosie en ruw terrein. Rubberen zwenkwielen en RVS wielen zijn vaak geschikt voor deze situaties.

Wat is het gewicht dat de zwenkwielen moeten dragen?

Het gewicht dat de zwenkwielen moeten dragen, is een cruciale factor bij het kiezen van de juiste wielen. Het juiste draagvermogen kunt u zelf berekenen door het totale gewicht van het object te delen door 3. Dit adviseren wij omdat bij niet vlakke ondergrond het voor kan komen dat één wiel 'los' van de grond komt. In dat geval rust het gewicht op 3 wielen. Dit wordt ook wel de ‘piekbelasting’. genoemd

Moet het zwenkwiel vastgezet kunnen worden?

Als u wilt voorkomen dat objecten per ongeluk bewegen, overweeg dan zwenkwielen met een rem. Deze remmen vergrendelen de wielen stevig op hun plaats wanneer dat nodig is en bieden extra stabiliteit en veiligheid.

Op welk vloertype?

Denk na over het type vloer waarop de zwenkwielen worden gebruikt. Harde vloeren, zoals beton of tegels, hebben andere wielen nodig dan zachte vloeren, zoals tapijt of hout. Op harde vloeren kunnen alle wieltypes gebruikt worden, voor zachte vloeren dient het wiel een beschermlaag te hebben zoals PU of (TP)-rubber.

Welke montagemethode?

Bekijk hoe u de zwenkwielen wilt bevestigen - met een montageplaat of boutgat. Zorg ervoor dat de gekozen montagemethode compatibel is met uw project.

Nu u deze vragen heeft beantwoord, bent u beter voorbereid om de juiste zwenkwielen te kiezen. Bij Wielen Outlet bieden we een breed assortiment zwenkwielen voor verschillende toepassingen, dus u kunt er zeker van zijn dat u de perfecte wielen vindt die aan uw behoeften voldoen. Als u nog steeds twijfelt, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts voor deskundig advies. Veel succes met uw project!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops