Terug

Constructielijm

Constructielijm: De Onmisbare Krachtpatser voor Zware Bouwprojecten

Wat is Constructielijm?

Constructielijm, ook wel bekend als constructie- of montagelijm, is een uiterst sterke en krachtige lijm die speciaal is ontworpen voor zware bouwprojecten en constructiewerkzaamheden. Het is een veelzijdige lijm die een duurzame en permanente hechting biedt op verschillende materialen.

De Eigenschappen van Constructielijm

Constructielijm heeft verschillende eigenschappen die het een uitstekende keuze maken voor veeleisende toepassingen:

 • Sterke Hechting: Constructielijm heeft een ongeëvenaarde hechtingskracht op materialen zoals hout, steen, metaal, beton en kunststof.
 • Hoge Belastbaarheid: Het is bestand tegen zware mechanische belastingen, trillingen en schokken, waardoor het uitermate geschikt is voor constructiewerkzaamheden.
 • Chemische en Weerbestendigheid: Constructielijm is bestand tegen verschillende chemicaliën en weersinvloeden, zoals vocht, hitte en kou.
 • Uitstekende Vullende Eigenschappen: Het kan kleine oneffenheden opvullen en zorgt voor een naadloze afwerking van de verbinding.
 • Snelle Uithardingstijd: Afhankelijk van het type constructielijm kan het snel uitharden, wat efficiënt werken mogelijk maakt.

Toepassingen van Constructielijm

Dankzij zijn buitengewone kracht en duurzaamheid wordt constructielijm gebruikt in een breed scala aan toepassingen, waaronder:

 • Houtconstructies: Het is ideaal voor het verlijmen van houten balken, liggers en planken in bouw- en timmerwerkzaamheden.
 • Metaalverbindingen: Constructielijm wordt gebruikt voor het verlijmen van metalen onderdelen, zoals platen, buizen en profielen in de metaalindustrie.
 • Steen- en Betonwerk: Het is geschikt voor het verlijmen van stenen, tegels en betonblokken in metselwerk en bouwprojecten.
 • Reparaties en Herstelwerkzaamheden: Constructielijm wordt gebruikt voor het repareren en herstellen van beschadigde materialen en constructies.
 • Industriële Toepassingen: Het wordt ingezet in diverse industriële sectoren, zoals scheepsbouw, automotive en lucht- en ruimtevaart.

Tips voor het Gebruiken van Constructielijm

Om het beste resultaat te behalen bij het gebruik van constructielijm, zijn hier enkele nuttige tips:

 1. Zorg ervoor dat de te verlijmen oppervlakken schoon, droog en vrij van vet en stof zijn voor een optimale hechting.
 2. Gebruik een kitspuit of lijmpistool voor een nauwkeurige en gelijkmatige toepassing van de constructielijm.
 3. Druk de gelijmde materialen stevig samen en ondersteun ze indien nodig totdat de lijm volledig is uitgehard.
 4. Vermijd blootstelling aan vocht tijdens het uithardingsproces, omdat dit de hechting kan beïnvloeden.
 5. Volg de aanbevolen droogtijd van de fabrikant voor een optimale en duurzame verbinding.

Conclusie

Constructielijm is de onmisbare krachtpatser voor zware bouwprojecten en constructiewerkzaamheden. Met zijn buitengewone hechtingskracht, belastbaarheid en duurzaamheid biedt constructielijm een betrouwbare en langdurige verbinding voor diverse materialen. Voeg constructielijm toe aan je assortiment van bouwmaterialen en ervaar de krachtige prestaties en veelzijdigheid die dit lijmproduct te bieden heeft voor allerlei constructie- en montagewerkzaamheden.

Lees meer Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops