Terug

Advies voor het gebruik van wielen in de carnavalswagen

  • Friday 13 / 12 / 2019 0
Advies voor het gebruik van wielen in de carnavalswagen

Het duurt nog even voor het zover is, maar er wordt natuurlijk al flink geklust aan carnavalswagens. Natuurlijk let je dan vooral op het ontwerp en hoe je alles zo mooi mogelijk kan maken, maar vergeet de basis niet! Het is natuurlijk wel zo prettig als jullie wagen goed vooruit komt. Daar zijn goede wielen voor nodig! Wij geven je graag advies over de juiste wielen voor jouw carnavalswagen. 

Kies voor zo groot mogelijke wielen

Allereerst geldt de regel: hoe groter het wiel, des te beter het rolt. Zorg er dus voor dat de wielen onder je carnavalswagen lekker groot zijn. Dat is helemaal prettig wanneer de wagen met de hand wordt getrokken of voortgeduwd. Het kost dan misschien even wat kracht om de wagen op gang te krijgen, maar wanneer je eenmaal rijdt gaat het soepel!

Kies voor zachte, rubberen wielen

De carnavalsoptocht is natuurlijk buiten en dan moet je over verschillende ondergronden rijden. Je komt straten tegen met klinkers, asfalt en andere stenen. Wanneer je dan harde wielen hebt, kun je minder makkelijk over een omhoogstaande stoeptegel rijden dan met zachte wielen. Kies daarom altijd voor zachte, rubberen wielen zodat je over iedere ondergrond kan rijden. 

De optimale combinatie tussen bokwielen en zwenkwielen

Je wil natuurlijk dat je wagen stabiel rechtdoor blijft rijden, maar ook makkelijk bochten kan nemen. Er wordt nog wel eens de fout gemaakt om te kiezen voor vier bokwielen of juist voor vier zwenkwielen. Wanneer je kiest voor vier bokwielen, zal het erg lastig worden om een bocht te kunnen maken. En laat de optocht nu niet alleen maar rechtdoor gaan… Maar wanneer je kiest voor vier zwenkwielen, zal je wagen niet stabiel blijven rijden en ervaar je het “winkelwageneffect”. De beste oplossing is dus om te kiezen voor een combinatie: twee bokwielen en twee zwenkwielen. 

Zorg ervoor dat de wielen het gewicht van de carnavalswagen kunnen dragen

Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk dat de wielen het gewicht van de carnavalswagen wel kunnen dragen. In onze webshop vind je verschillende zwaarlastwielen die heel wat gewicht kunnen dragen. Om uit te rekenen welke wielen je nodig hebt, kun je het beste het totale gewicht van de carnavalswagen delen door drie, in plaats van door vier. Vaak raakt namelijk 1 wiel de grond niet of is het gewicht niet gelijk verdeeld. Zo voorkom je dat de wielen het gewicht niet aankunnen!

Neem contact op voor specifiek advies!

We hopen dat jullie hier wat aan hebben. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar +31(0) 76 503 2216.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops