Terug

Alles wat je moet weten over de aanschaf van transportwielen

Alles wat je moet weten over de aanschaf van transportwielen

De keuze van een transportwiel is van een aantal factoren afhankelijk. Wij proberen in deze blog duidelijkheid te geven over de keuze voor het juiste wiel, omdat er een ruime keuze in ons shop is hebben wij dit blog geschreven. Wij hopen u zo advies te geven voor het juiste wiel.

Transportwielen zijn vaak onmisbaar als het gaat om het verplaatsen van machines, apparaten en meubels. Het verplaatsen van machines en apparatuur is namelijk een zware klus, maar met behulp van onze transportwielen met hoog draagvermogen is dit geen enkel probleem. Als het gaat om de aanschaf van transportwielen, zijn er een aantal belangrijke keuzes die je moet maken. In deze blog vertellen we je alles over de aanschaf van transportwielen. Bij WielenOutlet vind je een groot assortiment aan verschillende soorten wielen. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Toepassingen van transportwielen

Uiteraard is het belangrijk om te weten wat u moet transporteren, het gewicht van het transport en ook de ondergrond is belangrijk. Wij hebben transportwieltjes voor lichte toepassing op gladde vloeren, hiervoor kunt u de nylon wielen gebruiken. Moet over oneffen vloeren en/of buiten rijden en is het transport iets zwaarder dan kunt u onze PU-wielen gebruiken.

Voor kostbare apparatuur die u niet wilt beschadigen raden wij onze grijs elastisch rubber super soft transportwielen aan. Deze wielen hebben uitstekende eigenschappen, zoals drempelweerstand en demping van geluid.

Transportwielen zijn ook ideaal om hele zware machines en apparatuur te verplaatsen. Hiervoor kunt u onze zwaarlastwielen van nylon met een draagkracht tot wel 3000 kilo per wiel gebruiken, hierdoor zijn deze transportwielen erg geschikt voor industrieel gebruik. Met behulp van de zwaarlastwielen kun je niet alleen machines verplaatsen, maar ook heel goed te gebruiken voor botenbokken of zware constructies.

Verschillende soorten transportwielen

Er zijn een aantal verschillende soorten transportwielen. Transportwielen van verschillende materialen, in verschillende maten en bok- en zwenkwielen. Er valt een onderscheid te maken tussen nylon machinewielen en PU wielen. PU wielen zijn voorzien van een PU bandage en kunnen worden gebruikt voor toepassingen waar draagvermogens tot 800 kilo gewenst zijn. Nylon machinewielen hebben een draagvermogen van tot 3000 kilo per wiel. Allebei deze transportwielen hebben dubbele afgedichte kogellagers en een extra zware behuizing.

De aanschaf van transportwielen

Doordat er een aantal verschillende soorten transportwielen zijn, is het belangrijk om hier rekening mee te houden als je transportwielen gaat aanschaffen. Een van deze belangrijke punten is het draagvermogen. Het is heel makkelijk om het benodigde draagvermogen per wiel uit te rekenen; deel het gewicht van de machine simpelweg door drie. Je deelt dit gewicht door drie en niet door vier, omdat de machine op een niet-vlakke ondergrond wel eens op drie wielen steunt. Ook de grootte van het wiel is van belang. Een groter wiel rijdt een stuk makkelijker. En dat is een belangrijk punt als het gaat om zware machines. Verder is het materiaal van het wiel van belang. Zoals hierboven al werd aangegeven hebben we nylon transportwielen en PU transportwielen. Als je vooral rijdt op vlakke vloeren, dan zijn nylon wielen de beste keuze. Dankzij de lage rolweerstand en het slijtvaste wiel kun je je machines en apparatuur hier probleemloos mee verplaatsen op vlakke ondergronden. Voor niet vlakke vloeren zijn PU wielen juist ideaal. Deze wielen hebben demping en vertonen geen afvlakking onder langdurige belasting. Wel moet je rekening houden met een iets hogere rolweerstand. Tot slot kun je kiezen uit bokwielen of zwenkwielen. Bokwielen zijn ideaal voor als je voornamelijk rechtdoor wil rijden, terwijl zwenkwielen perfect zijn om makkelijk te kunnen manoeuvreren. Ook kun je een combinatie maken van 2 bokwielen en 2 zwenkwielen.

De keuze van het juiste transportwiel is belangrijk

We hebben boven geprobeerd om voor u de keuze van het juiste transportwiel mogelijk te maken. Omdat er volop keuze is in onze shop is het soms moeilijk om het juiste wiel te kiezen. Toch is het belangrijk dat u het juiste transportwiel kiest. Twijfelt u nog? Stel dan gerust een vraag aan ons team via mail [email protected] of via Whatsapp +31(0)6-27360615, wij helpen u graag.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops