Terug

Geen strepen meer op uw vloer dankzij parketwielen!

 • Tuesday 28 / 01 / 2020 0
Geen strepen meer op uw vloer dankzij parketwielen!

Wanneer u op zoek bent naar een nieuw interieur, kan het nog wel eens lastig zijn om de juiste meubels te vinden. U bent op zoek naar de juiste balans tussen mooi en praktisch. Wellicht heeft u eerder al ervaren dat meubel wieltjes voor stoelen erg praktisch zijn, doordat u hiermee nooit meer met stoelen hoeft te schuiven. Daarnaast zijn er voldoende andere meubelwielen die er mooi uitzien en uw interieur echt een boost geven, zoals vintage wielen. Onze vintage wielen zien er hip uit, maar zijn niet geschikt voor uw kwetsbare vloer. Maar wanneer u een mooie parketvloer heeft, bent u misschien wat huiverig om zwenkwielen onder uw meubels te plaatsen. Gelukkig zijn daar parketwielen voor in het leven geroepen!

Wat zijn parketwielen?

Parketwielen zijn, zoals de naam eigenlijk al zegt, wielen die speciaal gemaakt zijn om op parket te rijden. Ze hebben vaak een TPR loopvlak, wat ervoor zorgt dat het de parketvloer niet beschadigt en ook geen strepen achterlaat. Parketwielen zijn dus vrijwel altijd zachte wielen. TPR wordt zacht genoemd en staat bekend om streeploosheid en een goede verbinding tussen wiel en vloer.

Parketwielen onder de eetkamerstoel

Wilt u graag eetkamerstoelen aanschaffen met parketwielen eronder? Het kan lastig zijn om stoelen te vinden die helemaal bij uw interieur passen, die ook nog eens de juiste parketwielen hebben. Het is daarom slim om vooral op zoek te gaan naar eetkamerstoelen die u erg mooi vindt; het is namelijk mogelijk om er daarna nog parketwielen onder te laten zetten. Bij Wielen Outlet vindt u de juiste parketwielen voor uw eetkamerstoelen. 

Parketwielen met schroefdraad en andere manieren om ze te bevestigen

Veel parketwielen zijn met schroefdraad te bevestigen, maar het is natuurlijk ook afhankelijk van de stoel- of tafelpoot waaraan u de parketwielen wil bevestigen. Wanneer het wiel op hout gemonteerd moet worden, kiest u voor een bevestiging met houtdraad- of slotbouten; kies dan voor een wiel met een centrale bevestiging, met één gat dus. Wanneer het gaat om stoelen of tafels met stalen poten, kan kiest u voor slot-, zeskant- of inbusbouten. Daarnaast is het ook mogelijk om met expanders de wielen in een holle, stalen buis te monteren. Daarnaast is het bij al onze wielen mogelijk om ze te bevestigen in een draadgat, M8, M10, M12 of M16. Wanneer u niet helemaal zeker bent over de juiste bevestigingsmethode van uw parketwielen, kunt u ons altijd om advies vragen.

Parketwielen vervangen

Heeft u al parketwielen onder uw eetkamerstoelen, maar zijn ze aan het slijten of vindt u dat het tijd is om ze te vervangen? Dat is helemaal niet lastig; het is enkel belangrijk om te achterhalen hoe deze bevestigd zijn, zodat u de nieuwe parketwielen op dezelfde manier kan bevestigen. Wanneer u onder het wiel de zijkant van een moer ziet, is het wiel bevestigd middels een bout. Haal de bout eruit en meet na welke breedte u nodig hebt. Wanneer het wiel een vierkant plaatje heeft, schroef dit plaatje met het wiel er dan af. Wanneer u niets onder het wiel ziet, dan zit het wiel waarschijnlijk vast met een stiftverbinding.

Reacties

 • Placeholder

  Marga Spiering

  Tuesday 28 / 01 / 2020 @ 08:26

  Goedemorgen,

  U kunt het beste dan even een foto mailen naar [email protected].

  Dank u en fijne dag.

  M.vr.gr.
  Team WielenOutlet

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops