Terug

Hoe meet ik de boutmaat van een zwenkwiel?

  • Monday 23 / 10 / 2023 0
Hoe meet ik de boutmaat van een zwenkwiel?

Een van de belangrijkste dingen om te weten bij het kiezen van wielen met een centraal boutgat, is de boutmaat. De boutmaat is afhankelijk van de diameter van het boutgat in het zwenkgedeelte van het zwenkwiel. Het is essentieel om de juiste boutmaat te kennen om ervoor te zorgen dat de wielen stevig en veilig worden bevestigd. In deze blog leggen we u uit hoe u de boutmaat van een wiel correct kunt meten.

Stap 1: Verwijder het oude zwenkwiel (indien van toepassing)

Als u een zwenkwiel wilt vervangen, begin dan met het verwijderen van het oude zwenkwiel van het object. Dit kan zo simpel zijn als het losdraaien van de bout waarmee het zwenkwiel is bevestigd.

Stap 2: Meet de diameter van het boutgat

Bij wielen met een centraal gat meet u de diameter van dit boutgat. Gebruik een schuifmaat (meest nauwkeurig!) of een rolmaat om deze diameter nauwkeurig te meten. U meet dus de afstand van de ene kant naar de andere kant van het gat.

Stap 3: Noteer de boutmaat

Zorg ervoor dat u de gemeten boutmaat goed noteert. Zo voorkomt u dat u de boutmaat per ongeluk vergeet.

Stap 4: Kies het wiel met de juiste boutmaat

Nu u de boutmaat heeft bepaald, kunt u op zoek gaan naar nieuwe wielen met exact dezelfde boutmaat. In ons assortiment hebben we de maten 10,2mm, 12,2mm en 16,2mm. Dit correspondeert met bouten M10, M12 en M16.

Let op! Onze serie meubelwielen heeft een wielcode die begint met de letter M. Bijvoorbeeld M6-50. Dit is dus niet de boutmaat, die staat namelijk vermeld onder de specificaties op de productpagina!

Het meten van de boutmaat van een wiel is een eenvoudige, maar cruciale stap bij het selecteren van nieuwe wielen voor uw project. Bij Wielen Outlet begrijpen we dat de juiste boutmaat van groot belang is, en daarom bieden we een uitgebreid assortiment wielen in verschillende maten en specificaties. Zo kunt u altijd de wielen vinden die perfect bij uw behoeften passen. Heeft u toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops