Terug

Hoeveel zwenkwielen?

  • Wednesday 11 / 10 / 2023 0
Hoeveel zwenkwielen?

U heeft waarschijnlijk wel eens gemerkt dat de meeste objecten die moeten worden verplaatst vaak 4 wielen hebben. Dat is geen toeval. In de meeste gevallen heeft u ofwel 4 zwenkwielen nodig of een combinatie van 2 zwenkwielen en 2 bokwielen. De keuze hangt af van hoe goed manoeuvreerbaar het object moet zijn. In deze blog leggen we u uit hoeveel zwenkwielen u wanneer nodig heeft.

2 zwenkwielen en 2 bokwielen

In talloze situaties worden 2 zwenkwielen gecombineerd met 2 bokwielen. Een object met 2 zwenkwielen en 2 bokwielen is namelijk goed te manoeuvreren, maar ook goed te hanteren. De voordelen van het gebruik van deze combinatie worden duidelijk zichtbaar bij het gebruik van een transportwagen. Dankzij de zwenkwielen kunt u de transportkar gemakkelijk sturen, terwijl de bokwielen zorgen voor stabiliteit en koersvastheid. Zonder bokwielen zou de wagen namelijk sneller uitbreken en zou er voortdurend bijgestuurd moeten worden.

4 zwenkwielen

In sommige situaties zijn 4 zwenkwielen onmisbaar, zoals wanneer maximale manoeuvreerbaarheid en flexibiliteit uw prioriteit zijn. Als u in een krappe ruimte moet manoeuvreren, zoals in een magazijngangpad of een overvolle werkruimte, bieden 4 zwenkwielen de mogelijkheid om gemakkelijk in alle richtingen te bewegen zonder dat u het object hoeft op te tillen. Ook kunt u objecten makkelijk wegzetten in de hoek. Een nadeel is wel dat u met 4 zwenkwielen een “winkelwagen-effect” kunt krijgen en hierdoor het object soms met zijn tweeën moet verplaatsen om het recht te houden.

3 zwenkwielen

Wanneer u niet wilt dat het object gaat wiebelen, kunt u er ook voor kiezen om 3 zwenkwielen te gebruiken. 3 zwenkwielen blijven namelijk altijd allemaal op de grond staan. U kunt dit bijvoorbeeld toepassen onder een (grote) ronde plantenbak.

Meer zwenkwielen

Sommige objecten zijn te lang voor het gebruik van slechts 4 zwenkwielen, zoals een buffetkast. Als er dan een extra poot onder gemonteerd zit, kunt u dan ook een 5e of zelfs 6e zwenkwiel monteren. Zo voorkomt u dat de kast gaat doorhangen.

Bij Wielen Outlet bieden we een breed assortiment zwenkwielen, bokwielen en zwenkwielen met rem, zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw project. Of u nu 4 zwenkwielen of de combinatie van 2 zwenkwielen en 2 bokwielen nodig heeft, wij hebben de oplossing voor u. Mocht u toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops