Terug

Kunststof wielen van WielenOutlet

  • Tuesday 16 / 06 / 2020 0
Kunststof wielen van WielenOutlet

Kunststof is in principe een verzamelnaam voor verschillende soorten plastics. Veel wielen bij Wielen Outlet zijn van kunststof maar omdat dit zo’n brede categorie is, hebben we dit op onze website onderverdeeld en vindt u ze bijvoorbeeld terug bij onze hard plastic wielen of nylon wielen. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over onze kunststof wielen.

Kunststof of plastic wielen?

Kunststof en plastic worden in de volksmond door elkaar gebruikt. Echter zijn kunststof en plastic niet hetzelfde. Plastic is namelijk een kunststof, maar niet elke kunststof is een plastic. Polyester en kunstrubber zijn bijvoorbeeld officieel ook kunststoffen, maar vallen niet onder plastics. Over het algemeen spreken wij van kunststof wielen. Wielen van kunststof hebben een zeer lage rolweerstand. De wielen zijn glad en rollen dus ook erg makkelijk over gladde vloeren. Daarentegen kunnen ze wel meer geluid maken dan zachtere wielen; geheel geruisloos zijn ze dus niet.

Kunststof wielen voor meubels

Bij ons vindt u dus veel verschillende soorten kunststof wielen. Wanneer u op zoek bent naar nieuwe wielen, is het eerder belangrijk om te kijken naar de ondergrond en waar de wielen onder komen, dan dat u specifiek op zoek gaat naar bijvoorbeeld kunststof wielen. Wij vertellen u er graag meer over. Wilt u graag meubelwielen van kunststof, bijvoorbeeld voor onder een salontafel of stoel?  Dan zou u kunnen kiezen voor kunststof wielen, maar het is wel belangrijk dat u dan rekening houdt met uw vloer. U kunt kiezen voor harde transparante kunststof meubelwielen maar deze zijn niet geschikt voor op houten parket- en laminaatvloeren. Deze wielen zijn namelijk erg hard en kunnen daardoor krassen op uw vloeren achterlaten. U kunt dan beter kiezen voor andere meubelwielen.

Kunststof zwenkwielen: nylon

Bent u eerder op zoek naar kunststof wielen voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld voor in een magazijn? Dan kunt u het beste kiezen voor nylon wielen. Deze wielen zijn ook erg hard en dus geschikt om mee op gladde, harde en vlakke ondergronden te rijden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor nylon zwaarlastwielen; geschikt voor het transporteren van zware lasten. Deze wielen hebben een draagvermogen tot wel 3.000 kilogram per wiel.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops