Terug

Rollend het Carnaval door? Advies voor zwenkwielen in optochten.

Rollend het Carnaval door? Advies voor zwenkwielen in optochten.

Als liefhebber van Carnaval zien we heel vaak wagens op wielen in de optocht, die met de hand worden getrokken of geduwd.
Dit gaat helaas niet altijd goed en daarom willen we graag een goed advies geven over de juiste toepassing van deze wielen, om de wagen of kar zo makkelijk en veilig mogelijk de optocht door te laten rollen.

Rollend het Carnaval door.

11-11 is voorbij en dat betekent dat er natuurlijk al flink gebouwd wordt aan de carnavalswagens. Natuurlijk zijn jullie begonnen met de tekening en nu doen jullie er alles aan om een mooie wagen neer te zetten, met als doel een gezellige en mooie optocht te rijden. Maar vergeet de basis niet! Het is natuurlijk wel zo prettig als jullie wagen makkelijk en goed vooruit komt. Daar zijn de juiste wielen voor nodig! Wij geven jullie graag advies over de juiste zwenkwielen voor jullie carnavalswagen.

Grote zwenkwielen rollen ‘t makkelijkst.

Allereerst geldt de regel: hoe groter het wiel, des te beter het rolt. Zorg er dus voor dat de wielen onder je carnavalswagen lekker groot zijn. Dat is helemaal prettig wanneer de wagen met de hand wordt getrokken of voortgeduwd, zodat je niet uitgeput bij de streep aankomt. Want: Na ut stripke begient ut fjist!

Kies voor rubberen wielen.

De carnavalsoptocht is natuurlijk buiten en dan moet je op verschillende ondergronden rijden. Je komt straten tegen met klinkers, asfalt of drempels en stoepranden.Met harde wielen rij je niet makkelijk over deze oneffenheden heen en de wagen kan dan rammelen. Kies daarom altijd voor (zachte) rubberen zwenkwielen zodat je over iedere ondergrond kan rijden, en de stoepranden en drempels makkelijk kan nemen. Onze zwarte rubberen wielen zijn ook nog eens de voordeligste zwenkwielen. Heb je muziekapparatuur of andere apparatuur, dan raden we onze elastisch rubberen zwenkwielen aan, deze zorgen voor nog meer demping voor je kostbare spullen.

Zwieren is leuk, maar…de wagen moet wel de juiste kant opgaan.

Jullie willen natuurlijk dat de wagen eenvoudig rechtdoor blijft rijden, maar ook wel de bochten kan nemen. Er wordt nog wel eens de fout gemaakt om te kiezen voor vier bokwielen of juist voor vier zwenkwielen. Wanneer je kiest voor vier bokwielen, zal het erg lastig worden om een bocht te kunnen maken. En laat de optocht nu niet alleen maar rechtdoor gaan..… Maar wanneer je kiest voor vier zwenkwielen, zal je wagen niet makkelijk rechtdoor blijven rijden en ervaar je het “winkelwageneffect”. De beste oplossing is dus om te kiezen voor een combinatie: twee bokwielen en twee zwenkwielen of twee bokwielen en twee geremde zwenkwielen.

Veilig het gewicht voor de wielen uitrekenen

Daarnaast is het natuurlijk ook erg belangrijk dat de wielen het gewicht van de carnavalswagen kunnen dragen, veiligheid is een belangrijk. In onze webshop vind je verschillende soorten zwenkwielen, zelfs zwaarlastwielen die heel wat gewicht kunnen dragen. Om uit te rekenen welke wielen jullie nodig hebben, kun je het beste het totale gewicht van de carnavalswagen delen door drie, in plaats van door vier. Vaak raakt namelijk 1 wiel de grond niet of is het gewicht niet gelijk verdeeld. Zo voorkom je dat de wielen het gewicht niet aankunnen!

Het advies op een rijtje:
* Hoe groter het wiel hoe makkelijker het rolt.
* Kies de voordeligste oplossing, onze zwart rubberen zwenkwielen.
* Combineer 2 bokwielen met 2 (geremde) zwenkwielen.
* Deel het gewicht van de wagen door 3 om het draagvermogen van het wiel uit te rekenen.

Neem contact op voor specifiek advies!

We hopen dat jullie hier wat aan hebben. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je altijd telefonisch contact met ons opnemen door te bellen naar +31(0) 76 503 2216.

Heb je een leuke foto met onze wielen?

Wij zijn altijd nieuwsgierig en benieuwd naar de carnavalswagens. Leuke en creatieve wagens met onze wielen vinden wij natuurlijk het allerleukst. Mail ons een leuke foto en wij plaatsen deze op Facebook.

Team WielenOutlet wenst alle bouwers heel veel succes met het bouwen van hun schitterende creatie.

Alaaf!

 

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops