Terug

Waar moet u op letten bij het kiezen van apparaatwielen?

  • Friday 13 / 12 / 2019 0
Waar moet u op letten bij het kiezen van apparaatwielen?

Heeft u grote, zware apparaten die regelmatig verplaatst moet worden, dan is het slim om hier wielen onder te zetten. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende soorten wielen die u kunt gebruiken om onder uw apparaten te zetten, maar bij WielenOutlet kunt u terecht voor speciale apparaatwielen. Deze wielen zijn speciaal gemaakt om zware apparaten te dragen en te vervoeren. Er zijn echter heel veel verschillende soorten apparaatwielen en wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze voor uw apparaat!

Welke apparaatwielen zijn geschikt voor uw apparaat? 

Of het nu gaat om ziekenhuisapparatuur, apparatuur voor in garages of kopieermachines voor op kantoor; het is praktisch als u ze overal naartoe kan bewegen. Voor ieder apparaat zijn wielen verkrijgbaar. Waar u allereerst op moet letten is of u zwenk- of bokwielen nodig hebt. Wanneer u gemakkelijk recht moet rijden, kiest u voor twee zwenkwielen en twee bokwielen. Moet u vooral makkelijk met het apparaat kunnen manoeuvreren, dan kiest u voor vier zwenkwielen. De apparaatwielen zijn voorzien van een kogellager waardoor ze soepel rijden. Deze apparaatwielen zijn zo handig doordat ze voorzien zijn van draadvangkappen waardoor de draden van het apparaat niet in het wiel kunnen raken. 

Hoe zwaar is het apparaat waarvoor u wielen nodig hebt? 

Wat erg belangrijk is bij het kiezen van apparaatwielen, is het gewicht van uw apparaat. U kunt bij ons uitstekend terecht voor wielen voor zwaarder apparatuur. Van 80 tot 130 kilogram zelfs! Wanneer u wielen onder uw apparaat wilt zetten, is het daarom wel van belang dat u goed weet hoeveel het apparaat weegt, zodat u de wielen niet overbelast. Deel daarna het totale gewicht van het apparaat door drie en niet door vier. Wanneer u het gewicht namelijk door vier deelt en het apparaat rijdt over een niet vlakke ondergrond, kan het de wielen te veel worden. Dit komt doordat de last van het apparaat dan niet meer gelijk verdeeld wordt. Wanneer u het totale gewicht van uw apparaat door drie deelt, voorkomt u dit probleem. 

Hoe moeten de apparaatwielen gemonteerd worden?  

Onze apparaatwielen kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Het ligt geheel aan het oppervlak waar de wielen op gemonteerd moeten worden, welk soort wiel u nodig heeft. U kunt kiezen voor wielen met een topplaat met vier gaten wanneer de wielen op een vlak oppervlak gemonteerd moeten worden waarin u kunt schroeven. Moeten de wielen op staal gemonteerd worden, dan kunt u kiezen voor montage met slotbouten, zeskantbouten of inbusbouten. U kiest dan voor een apparaatwiel met een centraal gat voor bevestiging, dat middels een expander in een buis gemonteerd kan worden. 

Apparaatwielen gebruiken voor andere doeleinden

Natuurlijk zijn onze apparaatwielen niet alleen te gebruiken voor zware apparatuur. U kunt ze bijvoorbeeld ook uitstekend monteren onder meubels zoals TV-kasten, waarbij de draden dus ook mooi in de draadvangkappen kunnen vallen. Ook worden ze steeds vaker gebruikt onder zware meubelen zoals bedden en zware kasten. Heeft u nog advies nodig over het kiezen van apparaatwielen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops