Terug

Wielen voor harde vloeren

 • Friday 13 / 12 / 2019 0
Wielen voor harde vloeren

Wanneer u op zoek bent naar wielen, is het belangrijk met een aantal zaken rekening te houden. U moet namelijk rekening houden met het gewicht van het object waar u wielen onder wil zetten, maar ook met de vloer waar u op gaat rijden. Ook moet u kiezen of u bok- of zwenkwielen nodig hebt, of misschien wel een combinatie van beiden. WielenOutlet is specialist op het gebied van alle soorten wielen en vertelt u er graag meer over. In deze blog leest u meer over welke wielen u het best kan kiezen wanneer er over harde vloeren heen gereden moet worden. 

Meubelwielen voor harde vloeren

Heeft u laminaat, parket, pvc of een houten vloer in huis? Dan heeft u meubelwielen nodig die makkelijk over harde vloeren kunnen rijden. Wanneer uw meubels op tapijt, vloerbedekking of een vloerkleed staan, is dat een ander verhaal. Heeft u wielen nodig voor harde vloeren in huis, dan kiest u voor onze meubelwielen van zacht TPR. Dit zijn wel harde wielen, maar geven geen strepen op uw vloeren. De ideale combinatie dus!

Wielen voor harde vloeren in een winkel of fabriek

Heeft u een werkplaats of winkelpand met een harde betonnen vloer, dan heeft u ook wielen nodig die daar makkelijk overheen rijden. In een winkel of fabriek zijn voornamelijk wielen nodig onder bijvoorbeeld reclameborden of rolcontainers. Let hierbij goed op de maximale draagkracht; bij rolcontainers kan het gewicht natuurlijk nogal wisselen. Wanneer u de deze wielen vaak gaat gebruiken en ze dus veel belast worden, is het slim om te kiezen voor een stevig wiel met hard rubber, zoals onze RVS wielen met blauw elastisch rubber. Het RVS in combinatie met het rubber zorgt voor een grote mate van duurzaamheid.

Wielen voor het verplaatsen van zware lasten op harde vloeren

Wanneer het eerder gaat om zware lasten die over harde vloeren verplaatst moeten worden, heeft u zwaarlastwielen nodig. Wanneer u hiermee voornamelijk binnen, op harde en vlakke vloeren gaat rijden, kunt u het beste kiezen voor nylon zwaarlastwielen. Let hierbij goed op de draagkracht en het gewicht waarmee u de wielen wil belasten!

Advies nodig over de juiste wielen? 

Komt u er na het lezen van deze blog nog niet uit welke wielen voor uw harde vloeren het beste zijn, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag de wielen kiezen die helemaal aansluiten bij uw wensen en toepassing! Daarna kunt u ze gemakkelijk online bestellen en zorgen wij voor een snelle levering.

Reacties

 • Placeholder

  Pieter van Wielen Outlet

  Friday 13 / 12 / 2019 @ 12:41

  Goedemiddag,

  In dit geval kunt u het beste wielen met kogellagers gebruiken die ‘licht’ lopen. Ook de wieldiameter van belang, een groter wiel zal beter rollen. Veel gebruikt in sporthallen is onze serie 200 mm blauw rubber wielen. Deze geven geen strepen en lopen soepel door het dubbele kogellager.

  https://www.wielenoutlet.nl/blauw-rubber-zwenkwiel-200-mm-rb3-200k.html

  Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

  Met vriendelijke groet,
  Pieter

 • Placeholder

  perry bakker

  Friday 13 / 12 / 2019 @ 09:08

  Goedemorgen ,

  Wij hebben hier in onze sporthal op Texel een zachte vloer in de hal.
  Dit is om te sporten prima maar de karren met matten en dergelijke is erg
  zwaar om over heen te rijden.
  Zijn daar misschien speciale wielen voor?

  Graag horende van u.

  Met vriendelijke groet ',

  Perry Bakker

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops