Terug

Wielen voor zachte vloeren

 • Friday 13 / 12 / 2019 2
Wielen voor zachte vloeren

Heeft u wielen nodig die op een zachte vloer kunnen rijden en dan makkelijk te verplaatsen zijn? Over het algemeen kunt u dan het beste kiezen voor een hard wiel. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van de precieze ondergrond voor de wielen en de situatie. Het kiezen van het juiste wiel is natuurlijk van veel meer afhankelijk dan alleen de hardheid van de ondergrond. In dit artikel vertellen we u meer over de juiste wielen voor verschillende zachte vloeren. 

Meubelwielen voor zachte vloeren: tapijt en vloerbedekking 

Heeft u meubels op tapijt of vloerbedekking staan, zoals een salontafel, bijzettafeltje of stoelen? Het is wel zo handig als u deze makkelijk kunt verplaatsen. Zo kunt u het tafeltje makkelijk dichter bij de bank zetten zodat u zonder al te veel moeite bij uw glas kan. Of heeft u een tapijt onder uw eettafel en is het daardoor moeilijk om uw stoelen aan te schuiven? Dat is zo opgelost; met meubelwielen! Het is wel belangrijk dat u de juiste meubelwielen aanschaft wanneer u er vooral mee moet rijden op tapijt of vloerbedekking. Kies dan vooral voor harde zwenkwielen, deze rijden het makkelijkst over tapijt en vloerbedekking heen. Er zijn verschillende opties waar u dan voor kunt kiezen. Kies voor de “normale” meubelwielen, ga voor dubbele meubelwielen met rem of kies voor stoere vintage meubelwielen. Allemaal geschikt voor op het tapijt of vloerbedekking!

Zwaarlastwielen voor zachte vloeren: rubberen vloer in een magazijn

In veel magazijnen ligt een rubberen vloer, bijvoorbeeld om geluidsoverlast te voorkomen. Op een rubberen vloer hoort men de wielen namelijk niet rijden. Het is echter wel belangrijk om goede wielen te kiezen, die makkelijk over deze zachte vloer kunnen rijden. U kunt dan het beste kiezen voor harde nylon zwaarlastwielen. Deze wielen hebben een lage rolweerstand en zijn slijtvast. Deze wielen kunnen tot wel 3.000 kilo per wiel dragen! Wanneer u ook buiten gaat rijden met de wielen, kunt u beter kiezen voor polyurethaan zwaarlastwielen. Deze wielen bieden wat meer demping en vlakken niet af, ook niet na langdurige belasting. Deze wielen hebben echter wel een wat hogere rolweerstand dan de nylon wielen.

Advies nodig over de juiste wielen voor uw zachte vloeren? 

Vindt u het nog lastig om de juiste wielen te kiezen voor uw zachte vloeren, dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht voor advies. Wij zijn namelijk gespecialiseerd op het gebied van alle soorten wielen en aan de hand van uw toepassing en ondergrond kunnen wij u zeker adviseren over de juiste wielen voor uw zachte vloeren. Neem voor meer informatie contact met ons op en dan kunt u daarna altijd uw wielen online bestellen. 

Reacties

 • Placeholder

  Marga Spiering

  Friday 13 / 12 / 2019 @ 12:15

  Beste,

  Bedankt voor je reactie.

  Vanwege de vloerbedekking is het verstandig een wiel met draadkap te gebruiken. Veel gebruikt is het trolleywiel verkrijgbaar in 75 en 100 mm. Een groter wiel zal makkelijker rollen. Specificaties vind je via de link hieronder.


  https://www.wielenoutlet.nl/apparaten-wielen/trolley-wielen/


  Mochten er verder nog vragen zijn, dan zullen wij die graag beantwoorden.

 • Placeholder

  J.Paalman

  Friday 13 / 12 / 2019 @ 06:44

  Ik zoek wielen voor onder een laden kastje (zwaarte vergelijkbaar met nachtkastje welke men gebruikt in ziekenhuizen), dit drie laden kastje moet veel en ver worden verplaatst over vloerbedekking, welke wielen zijn dan het beste te plaatsen onder dit laden kastje

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops