Terug

Zwaarlastwielen voor verschillende doeleinden

Zwaarlastwielen voor verschillende doeleinden

Zwaarlastwielen zijn erg veelzijdig. Ze kunnen gebruikt worden voor zeer veel verschillende doeleinden. Het is dan ook voor een groot deel afhankelijk van de toepassing van de wielen, welke zwaarlastwielen je nodig hebt. Bij Wielenoutlet vind je een uitgebreid aanbod aan verschillende soorten zwaarlastwielen en wij adviseren je graag over de juiste soort voor uw toepassing.

Kleine, zwarte zwaarlastwielen als parasolvoet wielen

Zwaarlastwielen zijn er niet alleen voor de zware industrie, maar kunnen ook erg handig in en rondom huis zijn. Heb je bijvoorbeeld een zware parasolvoet of regenton in de tuin staan die anders moeilijk te verplaatsen is? Dan is het slim om te kiezen voor onze kleine, zwarte zwaarlastwielen

Grote zwaarlastwielen voor de zware industrie en meer

Wij hebben ook grote zwaarlastwielen in ons assortiment, met een draagvermogen van wel 3.000 kilogram per wiel! Deze zijn uitermate geschikt voor bijvoorbeeld onder botenbokken. Zo kun je handige verrijdbare botenbokken maken, wat het vervoeren van boten natuurlijk een stuk makkelijker maakt. Daarnaast worden onze grote zwaarlastwielen ook regelmatig besteld voor toepassingen in de zware industrie.

Zware machines verhuizen

Onze zwaarlastwielen met hoog draagvermogen zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt voor het vervoeren van zeer zware machines. Wanneer zware machines in bijvoorbeeld een bedrijfshal verplaatst moeten worden, kan dat niet met een kraan gedaan worden. Het is daarom ideaal om een verhuishondje te maken met onze zwaarlastwielen. De machine kan dan opgepompt worden met een hydraulische pomp en op het verhuishondje met zwaarlastwielen geplaatst worden. Zo kun je op een handige manier zware machines verhuizen.

Hout lossen op een bok met wielen

Ook voor bedrijven in de houtverwerking zijn onze zwaarlastwielen uitermate geschikt. Het laden en lossen van hout op een bok met wielen is natuurlijk erg makkelijk, de bok kan zo overal heen gereden worden. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor een zwaarlastwiel van PU. Zachte zwaarlastwielen rijden buiten namelijk een stuk beter dan harde wielen. Het is hierbij ook belangrijk om rekening te houden met puntbelasting en de verdeling van het gewicht over de wielen. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de veiligheidsmarge wanneer het hout er ineens op valt.

Grootte, soort en materiaal zwaarlastwielen

Voor welke toepassing je ook zwaarlastwielen nodig hebt, het is altijd belangrijk om goed te letten op de eigenschappen van het wiel. Een groter wiel rijdt altijd makkelijker, dat is zeker iets om rekening mee te houden wanneer het gaat om zwaarbelasting. Daarnaast moet je rekening houden met de vloer waarop je met de wielen gaat rijden:

  • Rijd je voornamelijk op vlakke vloeren (binnen), kies dan voor nylon wielen. Deze wielen hebben een zeer lage rolweerstand en zijn erg slijtvast. Daarnaast hebben we deze tot 3.000 kilogram op voorraad!
  • Rijd je voornamelijk op niet vlakke vloeren, kies van voor polyurethaan wielen. Deze geven enige demping en vertonen geen afvlakking onder langdurige belasting. Deze wielen hebben natuurlijk wel een iets hogere rolweerstand dan nylon wielen.

Kies niet voor rubber zwaarlastwielen. Rubber geeft namelijk een beperking in het draagvermogen. Onder langdurige belasting kan een afvlakking ontstaan waardoor er altijd een moeizame start is.

Ook kun je natuurlijk kiezen tussen bokwielen of zwenkwielen wanneer je op zoek bent naar zwaarlastwielen. Wanneer je voornamelijk gemakkelijk recht wil kunnen rijden is het beter om te kiezen voor 4 bokwielen. Wil je makkelijk kunnen manoeuvreren, kies dan voor zwenkwielen. Natuurlijk kun je ook een combinatie maken van 2 bokwielen en 2 zwenkwielen om deze eigenschappen te combineren.

Verhuishondjes maken met zwaarlastwielen

Ook zijn zwaarlastwielen perfect om verhuishondjes mee te maken. Handig wanneer je een zware kast of dressoir moet vervoeren, maar ook in de industrie komen deze verhuishondjes van pas wanneer er, zoals eerder benoemd, een machine verhuisd moet worden.

Heb je nog vragen of advies nodig dan kun je ons bellen, mailen WhatsAppen of vragen stellen via de helpdesk. Je krijgt dan vrijwel direct de juiste deskundige persoon aan de lijn en het juiste advies.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops