Terug

Zwenkwiel met boutgat bevestigen

  • Friday 02 / 12 / 2022 0
Zwenkwiel met boutgat bevestigen

Zwenkwielen kunnen op verschillende manieren worden gemonteerd. Zo zijn er wielen met boutgat-, draadstift-, stift- en topplaatbevestiging. Wilt u graag een zwenkwiel met boutgat monteren, maar weet u niet (meer precies) hoe dit moet? Geen probleem. In deze blog leggen we uit hoe u een zwenkwiel met boutgat, ook wel centraal gat genoemd, kunt bevestigen.

Zwenkwiel met boutgat

Maat boutgat zwenkwiel

Zwenkwielen voorzien van een centraal gat hebben één bevestigingspunt. Het wiel wordt dan ook eenvoudig met 1 bout of expander vastgezet aan het object. Om het wiel goed te kunnen monteren is het belangrijk dat u de juiste maat heeft. Het boutgat van het zwenkwiel kan namelijk verschillende maten hebben. In ons assortiment hebben wij de maten 10,2mm, 12,2mm en 16,2mm. Gebruik altijd een schroef of bout die overeenkomt met de maat van het centrale gat. Heeft u een afwijkende maat? Neem dan even contact op met onze klantenservice voor een passend advies.

Het monteren van zwenkwiel met boutgat

Een zwenkwiel met boutgat kan op diverse manieren worden gemonteerd aan het object. Afhankelijk van de constructie kunt u het zwenkwiel van de bovenkant of onderkant van de draaikans monteren.

Bevestigen met draadeind

Steekt er een draadeind uit het object? Plaats dan het wiel met het boutgat om het draadeind. Aan de onderkant kunt u het wiel dan vastdraaien met een moer door middel van een steeksleutel. Zorg dat de maten van het draadeind en centrale gat op elkaar passen. Zo past een boutgat met een diameter van 12,2mm bij een M12 draadeind.

Bevestigen met inbusbout

Is de constructie voorzien van een interne schroefdraad? Voer dan een inbusbout via de onderkant van de draaikrans van het wiel in. Schroef deze vervolgens vast in de schroefdraad. Gebruik voor het vastdraaien van de inbusbout een inbussleutel. Zorg ook dat u hier de juiste maten combineert.

Zwenkwiel monteren in holle buis

Wilt u een zwenkwiel met boutgat monteren in een holle tafelpoot? Dat kan! Zo kunt u bijvoorbeeld uw zwarte steigerbuis tafel combineren met die leuke zwarte wielen. Door middel van een expander kunt u wielen met centraal boutgat eenvoudig monteren aan holle (steigerbuizen) tafel- en stoelpoten. De expander zet namelijk uit in de poot als u hem aandraait. Voor de montage kunt u dit eenvoudige stappenplan volgen:

  • Draai met behulp van een steeksleutel het wiel los en verwijder deze uit de vork
  • Verwijder de inbusbout uit de expander
  • Plaats de inbusbout via de onderkant in de vork
  • Plaats de expander boven op de draaikrans
  • Schroef de expander lichtjes vast met de inbusbout
  • Plaats de expander in de holle buis
  • Zet de expander vast met de inbussleutel
  • Plaats het wiel terug in de vork
  • Schroef het wiel vast met behulp van de steeksleutel

Mocht u na het lezen van dit stappenplan er toch graag beeldmateriaal bij zien? Dan kunt u ook deze montagevideo bekijken.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops