Terug

Zo kunt u zelf een verhuishondje maken!

  • Friday 13 / 12 / 2019 0
Zo kunt u zelf een verhuishondje maken!

Verhuishondjes zijn van die handige planken met wielen die ervoor zorgen dat u diverse zware materialen makkelijk kunt verplaatsen. U kunt in elke bouwmarkt wel verhuishondjes kopen of huren, maar het is eigenlijk net zo makkelijk om er zelf een te maken. Het is daarbij wel belangrijk dat u kiest voor stevig hout en natuurlijk ook voor stevige wielen. Laten wij nu de wielenexpert zijn! Wij vertellen u graag alles over de juiste wielen voor uw verhuishondje, zodat u veilig meubels en andere zware materialen kan verplaatsen.

Een verhuishondje maken: welke wielen heeft u nodig?

Om te weten wat voor wielen u nodig hebt om een verhuishondje te maken, is het belangrijk om in kaart te brengen wat u er allemaal mee wil verplaatsen. Wanneer het enkel gaat om wat kleine kastjes die niet veel wegen, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor meubelwielen of apparaatwielen

 

Gaat het echter om zware meubelen, apparatuur of zelfs zware machines, dan kiest u beter voor zwaarlastwielen. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor het transporteren van zware lasten. Wanneer u hiervoor kiest, staat u nog voor een andere keuze. Want wat voor soort zwaarlastwielen moet u hebben? Wanneer u voornamelijk op vlakke, gladde vloeren en dus vooral binnen met het verhuishondje gaat rijden, kiest u voor nylon zwaarlastwielen. Deze hebben namelijk een lage rolweerstand en zijn erg slijtvast. U kunt kiezen uit verschillende draagkracht. Zo hebben we nylon zwaarlastwielen die tot wel 3.000 kilogram kunnen dragen. Gaat u er vooral buiten mee rijden, kies dan voor polyurethaan zwaarlastwielen. Deze hebben wel een iets hogere rolweerstand dan nylon, maar bieden ook betere demping.

Tips voor het kiezen van wielen om een verhuishondje te maken

Daarnaast hebben we nog meer tips voor het kiezen van wielen om een verhuishondje mee te maken. Wanneer u er een wil maken om zware lasten mee te verplaatsen, kiest u dus voor zwaarlastwielen. Om te weten welke draagkracht ze nodig hebben, neemt u het zwaarste dat u moet verplaatsen en deelt u dit gewicht door drie. Natuurlijk plaatst u vier wielen onder het verhuishondje, maar zo weet u zeker dat de wielen het aankunnen. Zeker wanneer u er buiten mee gaat rijden, komt het vaak voor dat er op ongelijke grond een wiel even van de grond is of het gewicht niet helemaal gelijk verdeeld is. Zo voorkomt u dat de wielen de last niet aankunnen. 

Daarnaast moet u ook kiezen voor de juiste combinatie van bokwielen en zwenkwielen. Bokwielen kunnen enkel voor- en achteruit draaien en kunnen niet draaien. Dit heeft als voordeel dat u makkelijk rechtdoor kunt rijden. Wanneer u makkelijk wilt kunnen manoeuvreren, kiest u voor zwenkwielen. Deze kunnen 360 graden draaien! Wanneer u kiest voor 4 zwenkwielen, is er wel kans op het “winkelwagen-effect” waarbij de wielen alle kanten op gaan en het object zeker met zijn tweeën verplaatst moet worden. Vaak is de combinatie van 2 bokwielen met 2 zwenkwielen de meest ideale.

Laat een reactie achter

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
WielenOutlet B.V. 4.79 / 5 - 3648 Reviews @ Trusted Shops
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »